Väinö Kuukka Maailman menoa liikkuvalla alustalla

Kaikki blogit puheenaiheesta Liittovaltiokehitys

Suomi 100 vuotta – itsenäisyysjulistuksesta EU - riippuvuuteen

Vuosi 1917 oli myrskyinen niin Suomessa kuin erityisesti isäntämaassa – tsaarin Venäjällä, joka muuttui moninaisten vaiheiden jälkeen Neuvosto-Venäjäksi ja lopulta Neuvostoliitoksi, joka sekin luhistui aiemmin kuin täytti 100 vuotta. Kommunistinen idealismi ei sopinut eikä sovi evoluution luomalle ihmiskunnalle – olemme kilpailuhenkisiä, voittopyyteisiä ja valtaitsekkäitä.

 

6.12.1917 itsenäisyyssenaatti julisti Suomen itsenäiseksi 

Väyrysen kannattajilla oudon huteria argumentteja

Toisaalla kansalaispuolueen erityisasiantuntija esittää kainon toivomuksen keskustelun tasosta. Keskustelijat ovat kuulemma taantuneet alakoulutasolle ja "itse asiasta, siis Suomen suunnasta, ei haluttaisi keskustella juuri ollenkaan." Paavo Väyrynen tulisi valita presidentiksi koska kaikki muut ehdokkaat kuulemma suunnittelevat maamme itsenäisyyden lopullista tuhoamista ja Suomen hävittämistä itsenäisten valtioiden kartalta.

Väyrysen vastustajilla oudon huteria argumentteja

Paavo Väyrynen on nyt tehnyt sen, mitä monet ovat toivoneet, jotkut ehkä pelänneet ja jotkut taas naureskellenkin veikkailleet. Puhun tietenkin presidenttiehdokkuudesta, tai siis suostumuksesta siihen, mikäli kannattajakortteja ehditään saada riittävästi joulukuuhun mennessä.

Euroopan unioni – kriisien ja hitaan kehittymisen kitkerä yhteistyö

Suomi vietiin läntisen Euroopan peräpohjolakolkaksi kansanäänestyksellä vuonna 1995 – hiukan yli puolet kansastamme, tuntematta vähääkään tulevaisuutta, antoi epävarman äänensä liittymiselle yhteisöön |1. Unioni tänään kitkeröityy |* kansallisvaltioina romahdukseen tai talouden väkivahvaan liittoon – Yhdysvalloille ja Kiinalle vastapeluriksi ja/tai yhteistyökumppaniksi.

Kreikan tukeminen edistää integraation syventämistä ja liittovaltiotavoitetta

"Kreikan pitäminen eurossa vaikuttaa yhä aika lailla mahdottomalta tehtävältä." Näin arvioi Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich viestipalvelu Twitterissä. Gerichin näkemys kuvastaa hyvin laajalle levinnyttä näkemystä. EU- ja euroriippumattomat ovat asiasta käytännössä lähes  yksimielisiä.

Eliitti haluaa tehdä eurosta liittovaltion sydämen

Eurokriisi on saanut euroalueen johtavat jäsenvaltiot ja EU-instituutiot paljastamaan pakon edessä aikeensa Euroopan Yhdysvaltojen luomiseksi.

Suunnitelmien mukaan jäsenmaiden tulee luopua merkittävällä tavalla nykyisestä toimivallastaan EU-instituutioiden hyväksi. Suomen hallituksen haaste on löytää tasapaino maanosamme vakauden ja liittovaltiokehityksen torjumisen välillä. Sen hallitus joutuu tekemään pitäen jokaisen yksittäisen päätöksen kohdalla mielessä suuren kuvan, josta EU-johtajien paljastetut suunnitelmat kertovat.

Polttakaa Suomen lippu, perusnuoret!

Lippu ei ole pyhä. Lipulle ei tarvitse vannoa verivalaa. Lipun puolesta ei tarvitse kuolla. Lippuja saa polttaa, pelkkää kangastahan ne ovat. Ja perussuomalaiset nuoret aikovat tehdä juuri sen: polttaa EU:n lipun.

Lenin, Euroopan Unioni ja Suomi

Lenin, maailmanvallankumous ja Euroopan sosialistinen federaatio1920-1921

Taistelu Suomen, lokakuun vallankumouksen ja kv. kommunismin kohtalosta 1920-1921

Suomessa maan tuleva 42:s pääministeri Alexander Stubb pykää juhannuksen tietämissä 2014 valtakunnalle hallitusta.  Vaikeaa on, vaikka miten hymyilisi.  Talous ukkostaa ja muutenkin on jotenkin vetämätön olo koko valtakunnalla.

Yhtä kovat ja kenties hieman kovemmat paineet oli erään maan ”pääministerillä” 93 vuotta sitten.

Seuraavaksi maksat kriisimaiden työttömyyskorvaukset

Eurokriisin ja liittovaltiokehityksen seuraavana askeleena on siirtyä valtionvelkojen ja pankkien riskien yhteisvastuullistamisen jälkeen maiden välisiin suoriin tulonsiirtoihin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että hyvin – tai vähiten huonoiten – pärjäävistä maista lähetetään riihikuivaa huonoimmin pärjääviin maihin.

Suomalaiset vastustavat liittovaltiota

Iltalehden teettämän tutkimuksen mukaan valtaosa suomalaisista on liittovaltiokriittisiä. Myönteisimmin liittovaltioon suhtautuvat RKP:n kannattajat. Keskustan kannattajat puolestaan vastustavat jyrkimmin liittovaltiota.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014052418335360_uu.shtml

Paradoksi tässä asiassa on sitten se, että nämä kaikkein myönteisimmin asiaan suhtautuvat ja vastaavasti kaikkein jyrkimmin asiaa vastustavat istuvat europarlamentissa samassa viiteryhmässä, Aldessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä