*

Väinö Kuukka Maailman menoa liikkuvalla alustalla

Kaikki blogit puheenaiheesta Lehdistön sananvapaus

Ylen käsitys lähdesuojasta on eurooppalaisen käytännön vastainen

 

Yleisradion toimittajat Ville Vilén ja Marit af Björkesten selittävät yhteiskirjoituksessaan, miksi Yle ei anna Panaman paperien aineistoa verottajalle.

Toimittajat kirjoittavat:

Itsenäisen Suomen brändi on demokratia, tasa-arvo ja sananvapaus

Tänä trumpistisen idiotian ja putinistisen disinformaation aikana voimme sulkea kätemme syvälle ristiin kiitollisina maamme vapaudesta ja vakaudesta jolla on juurensa jo 1700-luvun valistuksen ajassa ellei sitten jo pakana-ajan germaanisessa laissa.

Kuka vähätteli Usaria? Nobelin laiton anneksointi peruttiin Puheenvuoron avulla!

Lokakuusta 2007 ilmestynyt verkkolehti aloitti ensimmäisen vuosikymmenensä viimeisen vuoden journalistisessa mielessä komeasti. Väärässäolijat väittivät 1990-luvun alussa, ettei Usarilla ja sen kansalaiskeskustelulla olisi enää yhteiskunnallisesti vaikuttavaa merkitystä. Erehtyivät nekin, jotka povasivat mielenkiintofloppia nykyaikaisen verkkolehden syntyessä.

Suomen Sisu ja lehdistön vapaus

"– Miksi epäislamilainen pakanatoimittaja saa syyllistyä vihapuheeseen, kiihottamiseen islamin uskoa vastaan ja poliittiseen rasismiin? Miksi tällaisista aiheista vaietaan? Olisiko korkea aika aloittaa lehdistön puhdistukset?"

Oho hupsis. Eihän siinä niin lukenutkaan. Luulin olevani Erdoganin Turkissa. Tai Unkarissa, jossa lehdistön vapaus on heikentynyt kansallismielisen FIdez-puolueen ollessa valtapuolueena.

Oikeutta muunkinmaalaisille

Ketä palvelee lehdistön julkaisemat kasvokuvat rikoksesta epäillyistä henkilöistä, kuten tänään  aamun iltapäivälehdissä? Kyse ei siis ole etsintäkuulutetuista.  

Kyseiset kuubalaiset jos todetaan syyttömiksi, on kuvilla arvaamaton vaikutus epäiltyjen kotimaassa.  

Suomalaisiahan kuvat eivät palvele, kun kaikki tummaihoiset silmissämme ovat samannäköisiä.

Sananen sananvastuusta

Median valtaenemmistö on omaksunut erittäin myönteisen linjan maahamme viime aikoina kohdistuneeseen massamaahanmuuttoon. Vastustelevat äänet on peloiteltu hiljaisiksi pykälillä, jotka koskevat ”kiihottamista kansanryhmää vastaan”.

Lehdistön rooli Ukrainan kriisissä.Turvallisuuden tunteen kriisi Suomessa osa 3

Venäjä ja oma mediamme ovat pelotelleet meidät takaisin kylmän sodan aikaisiin tunnelmiin. Kansalaiset eivät luota maanpuolustukseen pelätessään uutta ja ihmeellistä hybridisodankäyntiä, Nato-optio todennäköistyy, informaatiosota jyllää ja puolustusmäärärahoja kasvatetaan.

Miksi hybridisodankäynti pelottaa?

Puppugeneraattorit.

Kun jälleen kerran tuota julkisuutta vatkataan haastajapuolueiden osalta, niin todettakoon että eihän median ole pakko mitään asialle tehdä, mutta miksi nähdä vaivaa boikotoinnista kun kerran materiaalia on jo valmiiksi?

Jotkin uskovat päänsilityksiin tässä asiassa – minä en

Kansainvälinen toimittajat ilman rajoja -yhteisö julkaisi niin sanotun ”sananvapaus indeksin ”. 180 maan kokoinen indeksi indeksi kertoo, missä mallissa kunkin maan lehdistön sananvapaus on. Rakas kotimaamme oli jo viidettä kertaa peräkkäin ykkösenä. Kaltaiselleni mielipidekirjoittajalle ja bloggaajalle kotimaani on siis taivas – vai onko?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä