Väinö Kuukka Maailman menoa liikkuvalla alustalla

Kaikki blogit puheenaiheesta Avoin blogikeskustelu

Kuka vähätteli Usaria? Nobelin laiton anneksointi peruttiin Puheenvuoron avulla!

Lokakuusta 2007 ilmestynyt verkkolehti aloitti ensimmäisen vuosikymmenensä viimeisen vuoden journalistisessa mielessä komeasti. Väärässäolijat väittivät 1990-luvun alussa, ettei Usarilla ja sen kansalaiskeskustelulla olisi enää yhteiskunnallisesti vaikuttavaa merkitystä. Erehtyivät nekin, jotka povasivat mielenkiintofloppia nykyaikaisen verkkolehden syntyessä.

Paljon on muuttunut

Kiitosten ja muisteluiden hengessä US-toimituksen ja kustantajan kanssa koettujen yhteisten verkkolehden/blogipalvelun ylösajo- ja vakiinnutuskehitysvuosien kunniaksi haluaisin julkaista aikojen muuttumista tavallaan ilmentävänä retroilukuvana neljännesvuosisadan takaa pikkuilmoituksen paperilehti Uuden Suomen 1.11.1991 sivulta 9 (ilmoittajalla ei ollut Suomi-pinssistä vielä kelvollista valokuvaa, vaan ensimmäisissä mainoksissa käytettiin tuotesuunnittelijan luonnospiirrosta). Tuolloin odoteltiin Suomineidon itsenäisyyden 75-vuotisjuhlavuotta 1992. 

Keskustelua ei julistuksia

Blogikommenttien tarkistaminen ennen niiden julkaisemista näyttää laajenneen. Sehän vie käsiteltävältä asialta uskottavutta. Aina herää epäilys, että jokin näkökulma jää käsittelemättä, jos sanan ei anneta vapaasti juosta.

Lukijalle jää myös kirjoittajasta muistijälki, eikä seuraavaa blogia viitsi edes avata. Luultavasti ei kuitenkaan pääse esittämään kantaansa, jos sellainen kirjoituksen pohjalta heräisi. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä