Väinö Kuukka Maailman menoa liikkuvalla alustalla

Mitä Paraisten tapahtumat meille kertovat?

Airiston Helmi tuli Suomeen pietarilaisen liikemiesverkoston Bizkonin vetämänä vuonna 2008. Vastuuhenkilöt ovat välillä vaihtuneet. Todennäköisesti kyseistä yritystä epäillään veronkierrosta, rahanpesusta ja käytetyn työvoiman eläkemaksujen pimittämisestä ym. Rahanpesussa kyse on miljoonista.

Kohde sijaitsee tärkeillä merireiteillä, ja se on hyvin varustettu. Ratsia oli suuri.

Keskustelu on villiä, mutta muutaman aika kestävän johtopäätöksen voi tehdä.

Röyhkeys, häikäilemättömyys ja avoimuus pistävät silmään. En kuitenkaan pidä sitä suorana osoituksena siitä, että tässä olisi vain talousrikollisia. Ulkomaalaisia on touhuillut muissakin maissa vuosia varsin näkyvin seurauksin. Näin on tapahtunut Georgiassa ja Ukrainassa, sitemmin muiden muassa Makedoniassa ja viimeksi Britanniassa. Minkään hallinnon palveluksessa hekään eivät ole, vaan ovat olleet turisteja, liikemiehiä tai vaikka kirkossa käyviä hengellisiä matkailijoita, joita epäillään hermomyrkyn heiluttelusta.

Suomi vastaa Al Caponen touhuihin Elliot Nessin lahjomattomalla tavalla. Siksi tärkeintä on oikeustoimemme kyky puuttua. Jos se halvaannutetaan, jos vaikutetaan oikeuspolitiikkaan siten, ettei sääntö-Suomella ole keinoja harmaalle alueelle, olemme suurissa vaikeuksissa. Meidän pikkutarkkuutemme ja normimme sekä vähäinen suora korruptio ovat turvallisuutemme merkittävä osatekijä. Olemme kuitenkin jääneet vähän maailman kyydistä, ja jostain syystä asioiden hidastamiseen joku käyttää valtavasti voimavaroja ja vaikutusvaltaa. Niin poliittisiin toimijoihin kuin mediaan.

Tässä ei ole mitään uutta.

Paljon spekuloidaan sillä, että kiinteistöjen rohmuaminen strategisten kohteiden luota viittaa etappipaikkojen luomiseen. Tavallisessa sodassa yksikään sabotööri ei kauaa keiku yhdessä saaressa, ei kahdessakaan. Muuna aikana pintatoimijat ovat edelleen tärkeitä ja operaatioiden alla heitä mielellään käytetään. Joku kohde voi olla ns. kylmälinnake, joka aktivoidaan tarvittaessa. Yksityisen tekemään ei valtiomahteja sotketa.

Voisin kuvitella monenlaista kiusaa, mitä kauempanakin kuin ihan lähiluodoilla voisi tehdä hyvästä suojapaikasta käsin.

Milloinkaan ei kuitenkaan kannata väkivalloin hankkia sitä, minkä voi laillisesti saada.

Kyseessä ovat talousrikokset. Sitä varten infra on luotu. Se on rikollista rahaa pesevälle yrittäjälle tärkeintä. Tietenkin alueelle voi antaa myös piilotehtävän toisesta tilauksesta. On mahdollista, että liikemies voi osallistua laajamittaiseen rahanpesuun Suomessa vain jonkun vaikutusvaltaisen kotimaisen hallintomiehen siunauksella.

Itä-Ukrainan rostovilaisille palkkasotureille palkan maksoi aluksi eräs venäläinen liikemies ja pankkiiri. VTB-pankin johtaja. Separatisteja vastustaneita vapaaehtoispataljoonia taas varusti toinen oligarkki, odessalainen mies Dneprin länsipuolelta.

Voimme olla onnellisia, ettemme ole kleptokratia emmekä (ainakaan vielä) oligarkia. Etumme on laillisuus ja heikkoutemme on... Siteeraan Harri Nykäsen luomaa fiktiivistä hahmoa komisario Janssonia: Lopputuloksen kannalta on sama, oliko syynä typeryys vai ahneus.

Tästä tullaankin suomalaisiin päättäjiin.

Paraisten kunnan hallintoväkeä käy sääliksi. Yksi jos toinen kertoo vieläkin lehdissä, kaiken paljastuttua, että heidän näkökulmastaan ”Airiston Helmellä on ollut vain positiivisia vaikutuksia”. He näkevät sen kuin kenraali höttöpyramidin. Toivoa voi, mutta palkintoa ei tule. Tulee se, mitä oli realistisesti tarjolla.

Pettymys.

Minä ymmärrän. Miettikää pikkukunnan johtoa, kun joku iskee pöytään yli kymmenen miljoonaa. Tässä on uusi matkailuyrittäjänne ja kultainen vasikka. Asiat luistavat.

Sama koskee valtiota, jonka kohdalla toki puhutaan miljardiluokan summista, että alkaa kumarrus tulla.

Porvaripuolueet käpälään saadakseen dollarisuomettaminen on helpoin reitti. Ne vihaavat kaupan esteitä luonnostaan. Vasemmistopuolueita pitäisi periaatteessa lähestyä aatteen kautta. Esimerkiksi vaikuttamalla jonkin oikeuspoliittisen yhdistyksen kautta, ettei operaatioille tule laillisia jarruja.

Siihen kannattaa käyttää fiksua väkeä, ei vain trolleja, jotka ovat rahvaan mielentilan ohjailuun.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

"Paraisten kunnan hallintoväkeä käy sääliksi. Yksi jos toinen kertoo vieläkin lehdissä, kaiken paljastuttua, että heidän näkökulmastaan ”Airiston Helmellä on ollut vain positiivisia vaikutuksia”.

Työllistävää vaikutusta myös Paraisten kunnanjohtaja on kuuluttanut.

Harvoin näitä, läpi sormien meneviä 'työllistäjiä' hyväksytään, ellei kyseessä ole isommat rahat.

Surullisinta on se, että ulospäin annetaan positiivista ja kuntalaisia rohkaisevaa mielikuvaa, jos todelliset kasvot ovat päinvastaiset.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Laitatko vielä ihan yksinkertastaen ranskalaisilla viivoilla ne muutaman aika kestävän johtopäätöksen,että minäkin osaan ymmärtää oikein?

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Oppimisen pitää perustua oivallukseen; sen olisi hyvä olla omaa aktiivista toimintaa. Vierastan siksi "ranskalaisia viivoja". Mutta tiivistän:

1) Lakien kehittäminen on avainasemassa.
2) Uusien turvallisuuslakien estämiseen on myös ulkomainen intressi.
3) Yläportaaseen vaikuttaminen on tehokkainta.
4) Mediaa käytetään hyväksi.
4) Raha on aina suuri vaikuttaja.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ja tämä episodi vaadittiin noiden johtopäätösten tekemiseen?

Jaha.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän Kirsiomp kuva

Tässä alla linkki "Kiinteistövaihdannan palveluun" netissä, jota pitäisi tässä yhteydessä nyt tarkastella hyvin huolella.

On liian helppo bulvaanin kautta tehdä kiinteistökauppoja netissä sähköisesti niin, että myyjä ja ostaja eivät tapaa lainkaan yms.

https://www.maanmittauslaitos.fi/asioi-verkossa/ki...

Käyttäjän KikkaCoombes kuva
Kikka Coombes

Ryssä valmistelee hyokkäystä ja sabotaaseja. Eletään yhä suomettumis-aikaa.

Kilttinä ihmisenä "sensuroin" osan tekstistä, jonka sain, kun kysyin, mitä ihmettä siellä Länsi-Suomessa (tai Suomessa) oikein on tekeillä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Täällä voi tutkia tehtyjä kiinteistökauppoja tarkemmin, ks. alla oleva linkki:

https://khr.maanmittauslaitos.fi/tilastopalvelu/re...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset