Väinö Kuukka Maailman menoa liikkuvalla alustalla

Yhdysvaltain demokraattinen puolue toimii taitavasti Suomessa

Suomessa keskustellaan erilaisesta vaikuttamisesta, joten hämmästelen, miten sinisilmäisiä ollaan sen suhteen, miten vahvasti Yhdysvaltain sisäpolitiikka näkyy Suomen kamaralla ja miten vähän se huomataan.

Helsinki Calling -mielenosoituksen järjestäjissä on US Democrats Abroad -ryhmä, joka on puolueen virallinen osa. Sen tehtävä on vaikuttaa merentakaisissa maissa ja kerätä ääniä.

Suurvaltajohtajien etupiirisopimuksia vilpittömästi pelkäävät haluavat tehdä jotain, mutta eivät tunnu tietävän, mikä käsi kehtoa keinuttaa.

Moni on huolissaan siitä, että Suomi profiloituu kokouksen vuoksi neutraalina, puolueettomana. Sitähän Suomi ei ole. Suomi kuuluu länteen. Samalla huolestuneet tekevät kaikkensa iskostaakseen neutraliteetin tulikirjaimin muistellen menneitä. Poliittinen kuumuus tarjoaa henkilökohtaisia mahdollisuuksia. Demokraattien lehdistö on päättänyt lyödä Trumpia Suomen menneisyyden kustannuksella, ja tilaisuus ratsastaa tällä aallonharjalla on annettu sopiville. Koska siitä on hyötyä. Sofi Oksasen suomettumiskirjoitus julkaistiin Guardianissa

Hieno kirjoitus, ei siinä mitään.

Suomi kuuluu länteen eikä tämä ole epäselvää. Pää pystyyn vain. Suomen länteen kuulumista tai kuulumattomuutta en silti jättäisi Yhdysvaltain demokraattisen puolueen ja republikaanien vaalikamppailun sivutuotteeksi. En kysyisi asiaa Yhtenäiseltä Venäjältäkään. En tiedä, missä määrin käytännön järjestelyistä vastaavat yliopistonlehtorit ja muu "kansalaisväki" ovat tätä miettineet.

Tuskin ollenkaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Risto Koivula

Demokraattinen puolue yrittää aina vaan liian hienoja ja tyrii.

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/dem...

" Julkaistu 4.10.2017 kirjoittanut Risto Koivula

Demokraatti-professori Mark Lilla puhuu Jenkeissä asiat halki…

Tässä on ensin korjattava Hesarin tulkintoja, että

USA:n Demokraatit EI OLE VASEMMISTOPUOLUE,

vaan se on talous-,oikeisto-, kulttuuri- ja identiteettiliberaalinen porvaripuolue, jonka historiallinen tausta on etelän orjanomistajataustaisissa plantaašinomista-jissa,katolisessa väestössä ja muissa ei-protestanteissa ja identiteettitietoisissa vähemmistöissä.

Siellä ei ole ikinä suunniteltu minkäänlaista sosialismia, eikä kukaan voi myöskään kuvitellakaan sen neuvottelevan puolueena mistään ”TUPO/KIKY-sopimuksesta” ”työtä-tekevien” nimissä,kuten vaikkapa Englannin työväenpuolueen. Sellainen on nimenomaan kategorisesti heidän puolueideologiansa vastaista. Kun uudistuksia välttämättä tar-vitaan, demokraatit luottavat ylhäältäpäin määräävään (valtion takaamaan) ”Liberaa-liin Kapitalistiin”, joka samalla vetää myös poliittiset pisteet Demokraattipuolueelle.

Sotapolitiikassa Demokraattipuolue uskoo viimeisimpään raskaimpaan ja kalleimpaan globaaliin sotateknologiaan ja ”yksityisten” globaalien meediaimperiumien (CNN, NYT ym.) käymään göbbelsiläiseen (joskin tyhmempään) infosotaan ja TIETEEN VÄÄRENTÄMI-SEEN JA OIKEAN TIEDON PANTTAAMISEEN JA MONOPOLISOIMISEEN USA:N LIITTOVALTIOLLE.

Puolisotilaalliset kansalaisjärjestöt, jotka rivirepublikaaneille usein ovat ”demo-kratian korkein kukkanen”, ovat demokraateille retoriikassa usein ”fasismia” tai ”rasismia” (vaikka olisivat mustia) , eikä rividemokraatti osallistu sellaisiin. Kukaan demokraattipresidentti ja tuskin kukaan -kuvernöörikään on kuitenkaan kos-kaan periaatteellisesti kieltäytynyt niitä käyttämästä: Muistettakoon vaikka halos-laisen lesbokuvernöörin Kate Brownin Oregonin Kansalliskaartin eläkeläishörhöt, jotka esiintyivät Suomen EU-sotaharkotuksissa muka ”NATOn ilmavoimina”! (Toki nuokin kokeneet, sankareita palvovat isoisät US Air Forcen käytöstä poistettuine kamikaze-romukoneinen OVAT KAIKKEA MUUTA KUIN ”VAARATONTA VÄKEÄ”: heidät on tavan takaa kärrätty parsimaan ja selvittämään miten kuten sotia niin Koreassa, Vietna-missa, Irakissa kuin Afganistanissakin, kun nuoremmat ovat epäonnistuneet – ja kyllästyneet!)

Demokraatit ovat vieneet USA:n maailmansotiin (aiheellisesti ja oikealla puolella), mutta myös Korean ja Vietnamin (fasistisiin ja rasistisiin) sotiin, joista jälkim-mäisessä tuli USA:n historian ainoa varsinainen rökäletappio.USA:n viime vuosisadan alun jälkeen käymistä suuremmista sodista ovat olleet republikaanipresidenttien aloittamia vain Filippiinien siirtomaasota (presidentti William ”Olemme tappaneet väärän sian!” McKinley), jossa USA Espanjan kusetuksesta jyräsi sileäksi ITSENSÄ MIELISEN tasavaltalaisen itsenäisyysliikkeen ja ”korjasi” farssin ja katastrofin asettumalla itse siirtomaaisännäksi, ja presidenttien isä (tyhmin) ja poika George Bushin (kusetettuina) aloittamat Irakin sodat. ”Republikaanien sodissa” on yleensä tuloksena ollut jotakin jyrkästi muuta kuin on haettu.

USA on järjestänyt maailmalla satoja demokratianvastaisia sotilasvallankaappauksia kuten Chilen, Indonesian, Turkin (viimeisin epäonnistui), Argentiinan, Meksikon, Irakin ja Pakistanin useat, Kreikan, Persian 1949, Egyptin, Tunisian, Libyan, Kon-gon, Etelä-Vietnamin, Kambodzhan, Kongon jne. Oma lukunsa on Latinalainen Amerikka, jossa on tuskin ainoatakaan maata, jossa ei olisi koskaan tapahtunut USA:n mobili-soimaa, tavallisesti fasistista vallankaappausta. Muutaman kerran se on potkinut helvettiin myös omat omavaltaisiksi käyneet ja höyrähtäneet marionettinsa, esimerkiksi Haïtilla ja – Kuubassa.

Ani harvoin se on ulkomailla todella ajanut puolustanut sotilaallisesti demokra-tiaa: lähinnä välittömästi ennen II maailmansotaa Espanjan sisällissodassa ja Viet-namin vuosien 1941 – 1945 Hirohiton-vastaisessa va- paussodassa. Ho Tshi Minh (joka oli siihen asti aina ollut hyvissä väleissä USA:n kanssa vaikka olikin Kominternin johtajia), Vapaa Ranska ja Roosevelt rymistivät varsin menestyksellisesti samalla puolella maa- taisteluiden tietysti jäädessä ensi mainitun ja paikallisuuden spesialistin Vo Nguyen Giapin vastuulle.

Mitä tulee vasemmistoon, sellaista ei USA:ssa esimerkiksi suomalaisessa tai englantilaisessa tai ranskalaisessa merkityksessä ole eikä juuri lainalaisamerikkalaisessakaan julkisesti.

”Liberal” ei tarkoita vasemmistolaista, vaan vasemmisto kuuluu termien ”Left”, Leftist (= äärivasemmistolainen, termi lainattu kommunisteilta) ja Radicals alle. Radical tarkoittaa samaa kuin root, joten radikaalit ovat olevinaan ainakin ”juuri-väkeä”,joka yrittää perustella tunnuksiaan ja kritiikkiään tieteellä (tai ”tieteel- lä” kuten Noam Chomskylla, ”rotupe- rusteet” eivät kuitenkaan käy, ne on pantava muuhun pakettiin), perin- teillä tai ympäristö- ja sosiaalisilla uhkilla. Oikeisto- ja uskonradikaalit ovat Extremisteja.

Liberaalit eivät yleensä toivota left(ist)eijä ja radikaaleja linnaan tai hirteen, vaan he yrittävät kusettaa näitä palvelemaan itseään, jopa tekemään ns. paskaista työtä ja tarjoamaan ulkomaailman aateveljille MITÄ TAHANSA MUUTA KUIN MARXILAISTA vaihtoehtoa! Sallittua arsenaalia ovat esimerkiksi ”vasemmistosionismi” (mm. Bernie Sanders, sitä saatetaan tarvita), ”sosialistinen ihmisluonto -teoriat” (mm. Noam Chomsky ym., vaikka ne tasan yhtä vääriä ja lisäksi tyhmempiä kuin ”ahneuskilpailu-ihmisluontoteoriat”) sekä sekä mielikuvitussalaliittoteoriat ”uskomattoman rikollista ja perversseistä päättäjistä” (WTC-salaliitto ym.), koska ne uusintavat porvarillisia yhteiskuntateorioita ja ”keskustelevat” niiden raameissa.

Ruotsalaisen, saksalaisen tai ranskalaisen tyyppinen ”eurososialidemokratia” (Willy Brandt, Olof Palme, Gerhardt Schröder, Francois Hollande, Jeff Corbyn; Jose Lula da Silva, Dilma Rousseff) EI ole ”sallittu vasemmisto-oppi”, sillä heidän epäillään ajavan ”parlamentaarista sosialismia”, joka on USA:N SUURIN KAUHISTUS, jota se ei ole koskaan sietänyt kolmea päivää kauempaa välittömässä valtapiirissään (Chile), vaikka se on sietänyt yksipuoluesosialismia. Loukkaavin ja ja pahimmin ääniä syövä luonnehdinta Obamasta oli ”eurodemari”.Sellaiset huijuudemarit kuin Mauno Koivisto, Martti Ahtisaari, Tarja Halonen, Thabo Mbeki, Alexis Tsipras ja Antonio Guterres USA:n meedia osaa erottaa edellisistä. Se saa saa tähän apua heitä itseltään. Näitä luullaan liberaaleiksi, ”omiksi” (vaikka esimerkiksi Halonperkele on nurinkäännetty hirohitoisti kyten varmaan Hillarykin)!

Minä en tosin juurikaan tiedä, miten siellä puhutaan, paitsi mitä olen pärissyt erittäin asiantuntevien FB-kavereiden kanssa, mutta tiedän yhtä ja toista mitä siellä kirjoitetaan, myös selaista, joka ohjaa monia päättäjiä (Kuten Donaldia), mutta josta meikäläisessä meediassa näkyy korkeintaan valehtelua.

Nyt ”Demarit” ovat kompastuneet retoriikkansa ”vasempaan” kulmakiveen, jos on uskominen puoleen omaan alan professoriin.

Lisäksi puolueen kaikenkansan-retoriikka on fokusoitu virheellisesti ”Joogamatto-Jessicalle”, josta kukaan ei pidä eikä ole hänen mielipiteistään kiinnostunut.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005390857.html

Yhdysvaltojen vasemmiston suutut- tanut professori HS:n haastattelussa: Trump voit-ti,koska kansa pitää Kaljakori-Joesta enemmän kuin Joogamatto-Jessicasta Professori Mark Lilla kirjoitti Yhdysvaltojen demokraattien nöyryyttävästä tappiosta kirjan, joka sai vasemmistolta ”murhaavan” tuomion. HS:n haastattelussa Lilla pysyy kannas-saan: Yhdysvaltojen vasemmiston pitäisi kääntää katseensa vähemmistön oikeuksista enemmistön tarpeisiin, jos se haluaa takaisin valtaan.

Laura Saarikoski HS

New York

Yhdysvaltojen presidentti ja demokraattien ikoni John F. Kennedy sanoi aikanaan: ”Älä kysy, mitä maasi voi tehdä hyväksesi, vaan mitä sinä voit tehdä maasi hyväksi.”

Columbian yliopiston filosofian professorin Mark Lillan mukaan nuoret demokraatit kysyvät nykyään: ”Mitä maani on minulle velkaa sen takia, kuka olen?”

Lillan mukaan Yhdysvaltojen vasemmiston on lakattava keskittymästä identiteettipo- litiikkaan eli seksuaalivähemmistöjen ja etnisten vähem- mistöjen ongelmiin, jos se haluaa takaisin valtaan.Demokraattien pitää kääntää katseensa enemmistön tarpeisiin ja hyväksyä se, että kaikista ei koskaan tule yhtä poliittisesti korrekteja.

”Politiikassa on kyse toisten vakuuttamisesta, ei itseilmaisusta”, Lilla kirjoittaa elokuussa ilmestyneessä kirjassaan The Once and Future Liberal, joka on Yhdysvalloissa syksyn puheenaihe.

”Jos huutaa ’olen tässä, olen homo’, ei saa osakseen muuta kuin päänsilittelyä tai silmien pyörittelyä.”

Murhaavaa! Muulla tavalla Lillan saamaa palautetta ei voi tiivistää.

Lilla määrittelee itsensä ”turhautuneeksi liberaaliksi”, mutta arvostelijat ovat panneet hänet taantumuksellisten leiriin.

”Se oli huuto suoraan sydämestä. Emme pystyneet voittamaan edes Donald Trumpia”, Lilla sanoo kirjastaan ravintolassa Manhattanilla.

Eikä kyse ole vain presidentistä: vuoden 2016 vaalit olivat republikaanien suurin voitto ainakin vuoden 1928 jälkeen. Oikeistopuolue hallitsee nyt Valkoisen talon ja kongressin lisäksi kahta kolmasosaa osavaltioiden edustajainhuoneista ja kuvernööripaikoista.

Ravintola on yliopiston lähellä. Lillan ohi kulkee nuoria katseet kännyköissään, joissa oma sijaintipiste on maailman keskus.

Juuri tämä itseriittoisuus johti Lillan mielestä vasemmiston tappioon. Sen sijaan että opiskelijoita kehotettaisiin tutustumaan erilaisiin ihmisiin ja etsimään kompromisseja, heitä rohkaistaan löytämään oma ainutlaatuinen identiteettiinsä, jota pitää varjella muiden arvostelulta,Lilla sanoo.

”Jos lukee esimerkiksi [kirjailija] Ta-Nehisi Coatesia, syntyy kuva, että koulute-tulla mustalla miehellä ei ole koskaan ollut vaikeampaa kuin nyt. Itse asiassa koskaan aiemmin Yhdysvaltain historiassa ei ole ollut parempi aika olla koulutettu musta mies tai homo tai nainen”, Lilla sanoo.

Kun yhteisten etujen sijaan korostetaan eroavaisuuksia, amerikkalaiset eivät enää välitä toistensa ongelmista, koska he eivät koe jakavansa niitä, Lilla sanoo. Sotasukupolven uhrautumisen tilalle on tullut millenniaalisukupolven uhriutuminen.

Hyvä esimerkki on Lillan mielestä abortti. Hän itse on ehdoton: naisilla pitää olla oikeus aborttiin. Mutta samalla hän tajuaa, että kaikki eivät ole samaa mieltä.

”Kun naisten marssia Washingtoniin valmisteltiin tammikuussa 2017, uskovaiset feministiryhmät halusivat osoittaa vastenmielisyytensä Trumpia kohtaan. Mutta he vastustivat aborttioikeutta, joten heitä ei haluttu marssille. Taas yksi silta poltettiin”, Lilla kirjoittaa.

Kun edistyksellisimmät demokraatit vahtivat muiden ajattelua, he vieroittavat puo-lueesta muitakin kuin punaniskoja,Lilla sanoo. Demokraattipuolueen imagoksi on tul- lut ”Joogamatto-Jessica”, kun republikaanien imagona pysyy ”Kaljakori-Joe”. Jälkim- mäiseen on tavallisen kansan helpompi samastua, kuten vaalituloksesta nähtiin.

Demokraattien ehdokas Hillary Clinton oli monille nuorille vasemmistolaisille aivan liian oikealla. Trumpin valinnan jälkeen nämä haluavat hakea kompromisseja vieläkin vähemmän.

Mitä demokraattien sitten pitäisi Lillan mukaan tehdä?

Kyselytutkimuksista voi nähdä, että vähemmistöjen oikeudet olivat Clintonin kannat-tajille paljon tärkeämpiä kuin Trumpin kannattajille. Molemmille tärkein asia oli kuitenkin talous.

Trumpin entinen päästrategi Steve Bannon sanoi, että niin kauan kun demokraatit pu-huvat rasismista,republikaanien on helppo voittaa heidät tarjoamalla talouspopulis- mia.Onko siis aika palata Bill Clintonin vanhaan iskulauseeseen – it’s the economy, stupid? (Tärkeintä on talous, typerys).

Ei, Lilla vastaa. Talous voi auttaa voittamaan seuraavat vaalit,mutta hänestä demo- kraattien pitää ajatella pidemmälle.Mikä on heidän visionsa amerikkalaisuudesta? Mitkä asiat yhdistävät, eivät erota kansaa?

”Kyvyttömyys samastua eri tavalla ajatteleviin ihmisiin johtuu osin mielikuvituksen puutteesta. Osin se johtuu isojaosta: amerikkalaiset hakeutuvat entistä enemmän vain kaltaistensa joukkoon”, Lilla sanoo.

Texasilainen muuttofirma on erikoistunut muuttamaan konservatiiveja liberaaleista osavaltioista omien keskelle. Deittisovellus Tinder auttaa siinä, että nuoret pariutuvat kaltaistensa kanssa.

Kuplien rikkominen tuntuu mahdottomalta. Eiväthän ravintolan ohi kulkevat nuoret nosta katseitaan kännykästä edes astuessaan kadulle.

Sitä paitsi monille demokraateille ajatus siitä, että heidän pitäisi olla puhumatta vähemmistöistä päästäkseen valtaan, kuulostaa opportunisti- selta. Miten he voisivat vaieta, kun uusnatsit marssivat kadulla!

Lillan mukaan erilaisten ihmisten ei kuitenkaan tarvitse ruveta kavereiksi tai olla kaikesta samaa mieltä. Riittää, että taitava poliitikko saa heidät tajuamaan yhteiset etunsa.

”Valkoinen duunarimies kärsivällä teollisuuspaikkakunnalla tarvitsee apua. Niin tarvitsee myös musta mies, jonka poliisi pysäyttää jatkuvasti. Demokraattipuolueen perinteiset arvot, solidaarisuus ja tasavertainen kohtelu lain edessä, hyödyttävät molempia.”

Solidaarisuuden ja tasavertaisen kohtelun aatteet syntyivät kuitenkin 1930-luvun lamasta ja maailmansodasta. Nyt samanlaisia koko kansaa yhdistäviä kriisejä ei ole.

Myös Lillan saama palaute kertoo, että monet demokraatit eivät ole valmiita katsomaan peiliin. Hän ei ole toiveikas.

”Kun Franz Kafka keskusteli ystävänsä Max Brodin kanssa masenta- vasta aiheesta, Brod kysyi, eikö toivoa muka ole. Kafka vastasi, että totta kai toivoa on. Vaan ei meille.”

Kuka?

Mark Lilla

Columbian yliopiston filosofian professori. Syntyi vuonna 1956 Detroitissa. Asuu New Yorkissa. Julkaisi 2016 vaalien jälkeen The New York Times -lehdessä valtavasti huomiota herättäneen artikkelin The End of Identity Liberalism. Kirja Once and Future Liberal samasta aiheesta ilmestyi elokuussa 2017. ”

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Älä suutu, mutta joskus viesti vahvistuu, kun ei laita niin montaa sanaa peräkkäin.

Totta on, että Suomessa poliittiset tunteet liian usein hämärtävät sen, mitä tapahtuu todella.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Normaaliin kasvotustenkin tapahtuvaan dialogiin kuuluu, ettei pidetä pidetä vaahtosuisia esitelmiä. Sellainen tuntuu varmaan useimmista meistä hämmentävältä ja saa lähinnä hätäpoistumistien mieleen, kuuntelu loppuu.

Netissä pitkät vuodatukst jäävät vain lukematta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #13

Esa Mäkinen sanoo jotain normaalista dialogista? https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk....

Nyt hymyilyttää :))).

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tässähän herää epäilys, että kansainvälisellä Trump-kauhistelulla olisikin USA:n sisäpoliittinen tavoite ja toiminta olisi USA-johtoista kaikkialla.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Varmasti voi sanoa vain, että Helsingin kokouksessa ei tapahdu mitään Krimin suhteen, koska Yhdysvallat on jo ottanut Krimin miehitykseen selvän kielteisen kannan, eikä Venäjä-sanktioihin tule myöskään mitään muutoksia.

Presidentti Niinistö kertoi, että lisäksi keskiviikon Nato-kokouksessa linjattiin, että liittokunnan ovet pysyvät auki, jolloin sekin huoli, että Trump ja Vladimir Putin tekisivät Naton laajentumisen estäviä keskinäisiä sopimuksia, on turhaa.

Lehdet ovat olleet täynnä ihan silkkaa huuhaata ja jostain se tietysti lähtee. Eri asia on, oliko muna vai kana ensiksi. Luultavasti kuitenkin kana ennen munaa.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Poistin Ilkan kommentin ymmärtäen sen ironiaksi, mutta pelkään että kaikki eivät ymmärtäisi. Olen pahoillani, Ilkka.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On ihan hyvä että kirjoittaja muita vastuullisempana ja viisaampana osaa tulkita toisten kirjoituksia ja tarvittaessa poistaa niitä. Emmehän me ns. tavallinen mänttirahvas ymmärrä sellaisia hienouksia. Minä en ainakaan ymmärrä ironiasta höykäsen pöläystä.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Oliko sinulla varsinaiseen asiaan jotain?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #9

Väinön aloitus oli niin sekavaa mielikuvitusta että en sitä ymmärtänyt, siksi en kommentoinutkaan. Mutta ehkä Ilkan sensuroitu juttu iski jutun ytimeen?

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka Vastaus kommenttiin #11

Poistetussa jutussa muiden muassa väitettiin Hillary Clintonin ampuneen Abraham Lincolnin. Ytimessä oltiin.

Olen pahoillani, että et ymmärtänyt juttua. Pitää oikein kysyä, miksi edes roikut tässä. Foorumilla on paljon tekstejä ja sen ulkopuolella vielä lukuisampia. Ehkäpä löydät sopivaa lukemista piankin ja voit sitten jossain keskustella ihan asiasta.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Kyllä tapaamisen sijoittuminen Helsinkiin on osa Venäjän Suomelle tuputtamaa asemaa "sillanrakentajana", "lääkärinä", "suurvaltojen ristiriidoista ulkona pysyttelevänä".

Tämä tarina tukee Venäjän pyrkimystä pitää Suomi pois Natosta - tapaamisen paikka antaa tuomiojille ja heinäluomille lisää uskoa omaan näkemykseensä Suomen edusta.

Suomi ja sittemmin Itävalta ovat EU:ssa piskejä, joille Venäjä silloin tällöin heittää härskiintyneen luun kaluttavaksi. Ja molemmat ottavat sen kuolaten vastaan.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Venäjä halusi kokouksen ainakin alkuun Itävaltaan.

"Heinäluomilla" ei ole tässä roolia.

Juha Hämäläinen

Suomen on oltava lännen ja idän välissä näiden yläpuolella. Ei pidä antautua mihinkään USAn ja Venäjän valtioiden älyllisesti alhaiselle tasolle. Molempien kohdalla kyse luolamiesten tasoisesta ajattelusta ja käytöksestä. Sen voi myös ääneen todeta.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Suomalainen media ei ole sen enempää välissä kuin yläpuolellakaan. Sekä Putiniin että varsinkin Trumpiiin se on ottanut rakkikoiran roolin. Kun muistelen Tampereen yliopiston sinipaitaisia toimittajaopiskelijoita, en ihmettele että asenteet ovat siirtyneet seuraaville sukupolville. Sinipaidat ovat vaan muuttuneet vihreisiin ja punaisiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset