Väinö Kuukka Maailman menoa liikkuvalla alustalla

Eurooppa on tienhaarassa

Euroopan unionia ei johdeta ammattitaidolla. Yksikään merenkulun ammattilainen ei lähde pelastustöihin itsemurhan hinnalla, vaan laskee mahdollisimman tehokkaan hyödyn saadakseen mahdollisimman monta ylös.

Jotta parempiosainen voi resursseillaan maailman kärsimykseen antaa edes vähän haudetta, hänen on oltava tinkimättömän rehellinen ja moraalinen, tehtävä täsmälleen oikeat ratkaisut kuin menestyvä sotilaskomentaja.

Mutta kaikki heilahtelee Saksan ja Ranskan sisäpoliittisilla ehdoilla.

Saksan hallitustilanne pakottaa EU:n parantamaan yhteistä politiikkaansa turvapaikanhakukysymyksissä. Mitään tyydyttävää ratkaisua tähän asti ei ole nähty, mikä on saanut jäsenmaat miettimään tiukkoja kansallisia linjauksia. Kaikki eivät ole taakanjakoon suostuvaisia, ja Italia ja Kreikka ovat uupuneita.

Italialla paloi jo sulake. Jos Libya laskee väkeä merelle, vastatkoon Välimerellä seilaavista. Teknisesti Italia toimii ihan oikein.

Poliitikot puhuvat lähinnä vielä uskovaisille kannattajilleen arvoista ja vastuun kantamisesta, mutta se on vain kosmetiikkaa itäeurooppalaisille maille. Kyseessä on sananhelinä niin kauan kuin EU ei kanna vastuuta ulkorajojensa pitämisestä eikä päättäväisin ottein lopeta härskin salakuljetusbisneksen ryydittämää kansainvaellusta eikä etenkään keskity oikeiden pakolaisten auttamiseen. Lapset ja naiset makaavat etupäässä edelleen leireillä tai sotien repimissä maissa. Asekuntoiset miehet jättävät heidät surutta etsiäkseen parempaa.

Miten kukaan, jolla on järki ja sydän paikallaan, voi antaa tämän jatkua?

Merkel kantaa henkilökohtaisesti suurimman vastuun Euroopan tähänastisista hajaannuksesta. Vielä alkukeväästä 2015 ranskalaiset olivat sillä kannalla, että salakuljettajien laivastot tuhotaan malliksi Libyan rannikolla. Alkoi keskustelu siitä, miten ne erotetaan kalastajien veneistä ja siirtyykö liike sitten toiseen paikkaan, vaikka Egyptiin. Jokainen tarpeeksi rohkea ja moraalia omaava ihminen tajusi, että jos Rafalet olisivat tuhonneet Libyan rannikolta jokaisen vuotavan purren, Välimerellä hukkuneet olisivat loppuneet siihen. Yksikään pohjoisafrikkalainen kauttakulkumaa ei olisi sen jälkeen ottanut mitään Eurooppaan pyrkivää aaltoa vastaan. Salakuljetus olisi romahtanut.

Toukokuussa 2015 julkisuuteen tuli uutinen, että Suomi sitoutui ottamaan 750 kiintiöpakolaista lisää. Siihen laskettiin olevan varaa. Se oli taakanjakoa. Samaan aikaan ely-keskukset antoivat piilossa suomalaisille kunnille ohjeen valmistautua 80 000:n hätämajoittamiseen. Stubbin ja Sipilän hallitusten saumakohta oli juuri siinä. En tiedä, miten tieto kulki. Merkel päätti avata ovet ja avasi samalla suuren askeleen kohti Euroopan epäyhtenäisyyttä. Silloin asia palveli Merkelin suosiota. Nyt taas hänen pitäisi saada aikaan jotain muuta selviytyäkseen sisäpoliittisena voittajana.

Ei politiikassa ole oikeata ja väärää. Se on vain politiikkaa.

Kriisi oli mitä suurin Brexitin aiheuttaja.

Kukaan ei tunne Merkeliä hyvin. Varmuudella tiedetään, että hän on ansioitunut DDR:n entinen pikku pioneeri, puhuu venäjää hyvin ja puukotti hänet nostanutta mutta rötöstellyttä Kohlia selkään ja tarttui valtaan. Tätä naista media kantaa oikein kepin nenässä jonkinlaisena arvojohtajana. Saksalaisten valtavat menneisyyden traumat, uusien sukupolvienkin omima psykologinen ”kollektiivinen syyllisyys” on antanut Merkelille mahdollisuuden tehdä mitä vain, mutta siihen vedetään ilmeisesti nyt rajaa.

EU-päämiesten kokouksessa haetaan kompromissia. Merkelin vallan säilyttämiseksi kokous pidetään. Pakolaiset ja heidän hätänsä on oikeasti sivuseikka. Menkää Jemeniin katsomaan. Siellä miljoonat lapset kuolevat paraikaa nälkään mutta ihmiset, joilla jääkaappi on täynnä, kauhistelevat Trumpia, joka hölmöili pistämällä meksikolaisia häkkiin.

Suomi on hiirenhiljaa. Jos yhteisvastuuta ei ole, meille on Venäjältä pikkuisella koepallolla näytetty, miten voi käydä, jos ei olla kilttejä. Venäjällä on 10-15 miljoonaa laitonta siirtolaista.

Tämän vuoksi meidänkin siilinjärveläinen komissaarimme ja myös nykyinen pääministerimme eniten puhuvat siitä, miten "yhteisen arvopohjan" on pysyttävä, että miten se on se kriittisin asia.

Takuulla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kuukalta poikkeuksellinen blogi, josta ei voi päätellä mitä asialle pitäisi tehdä vaan miksi kaikkien muiden toiminta on vaan perseestä. Pystyt kyllä parempaan jos yrität.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Se lukutaito. Yhtään siirtolaista ei tarvitse vastaanottaa, koska EU:ssa vapaaliikkuvuus tai Syyriassa sota.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Onko homma mennyt mielestäsi putkeen? Tämä on tilanteen määrittelyä, mikä tarvitaan joka tapauksessa. Ei sinunkaan vastauksessasi ole ratkaisua. Ei edes tilanteen määrittelyä.

Oletan, että ainakin yksi ehdotus kokouksessa on rakentaa hotspoteja, maihinnousupaikkoja, joissa ratkaistaan pikamenettelyllä, kuka saa jatkaa ja kuka ei. Muut eivät sitten tule. Koska Italiassa mafialla on jo nyt valta bisneksestä ja keskuksista, näen siinä ongelmia turvapaikanhakijan oikeusturvan kannalta.

Itse näkisin salakuljetuksen radikaalin lopettamisen ja kiintiöiden reippaan nostamisen edelleen oikeudenmukaisimpana vaihtoehtona.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Minähän en kirjoittanutkaan aiheesta blogia, mutta sain sentään kaivettua sen omankin näkemyksesi esiille.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka Vastaus kommenttiin #7

Olisi kiinnostavaa lukea ajatuksesi aiheesta.

Oletan, että EU haluaa varautua Afrikan kantokyvyn pettämiseen, mikä on vääjäämättä edesssä. Siksi myös syksyllä alkavat neuvottelut suoraan Afrikan kanssa, joissa Afrikka katsotaan yksittäiseksi toimijaksi.

EU:n Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren maiden nyt voimassa oleva Cotonoun sopimus solmittiin vuonna 2000. Sen keskeisenä tavoitteena on ollut köyhyyden vähentäminen. Uudessa sopimuksessa EU haluaa nostaa maahanmuuttoasiat framille. Tähän mennessä kehitysavussa on ollut ongelmia, koska se ei ole vaikuttanut köyhyyteen. Afrikan taloudellinen kasvu vaikuttaa, mutta sieltä karkaa edelleen kymmenen kertaa enemmän pääomia ulos kuin kykenemme laittamaan sisään.

Samalla pitäisi rukata laillisen siirtolaisuuden väyliä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #9

On minulla näkemys järkevästä toimintamallista, muttei sillä ole mitään toteutumisen edellytyksiä. EU on arvopohjaltaan rampa ankka näiden Unkarin, Puolan ja Balttian maiden poikkeavan arvomaailman vuoksi. Siksi saadaan aikaan enintään siedettävissä olevia kompromisseja, jotka varmasti kaatuvat kun seuraava iso pakolaisaalto lähtee liikkeelle. Turkki on erittäin potentiaalinen katastrofi, jossa myös miljoonat syyrialaiset ovat kaiken aikaa lähtökuopissa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #11

"EU on arvopohjaltaan rampa ankka näiden Unkarin, Puolan ja Balttian maiden poikkeavan arvomaailman vuoksi."

--------------------------------------------

Se tilanne on paljon pahempi oman ideologiasi/"arvopohjan" kannalta kuin tuo. On Itävaltaa, Tanskaa ja montaa muuta. Ruotsikin parin kuukauden päästä äänestää Ruotsidemokraatit top-3:een, suht todennäköisesti kärkeen. Omalle "järkevälle" toimintamallillesi ei todellakaan ole toteutumisen edellytyksiä.

Turkki on tosiaan koko ajan suurempi potentiaalisen katastrofin lähde - kun otetaan huomioon Erdoganin mielipiteet:
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2017031822000878...

Nämä fundamentalistit ajavat islamin ylivaltaa Eurooppaan ja aivan tosissaan Erdoganin ollessa vain yksi kaheleista johtajista. On täysin järjetöntä kuvitella ettei mitään vastareaktiota tulisi - nythän viimeisen vuosikymmenen aikana Euroopan monissa valtioissa se vastareaktio on käynnistynyt.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ytimekäs kirjoitus, kiitos.

Samanaikaisesti EU n johto sulkee silmät ja korvat omien jäsentensä, sinänsä perusteluilta, näkemyksiltä. Visegrad maat ohjataan kommenteineen kätevästi sivuraiteelle, vaikka kyseessä on kuitenkin yli 50 miljoonaa jäsentä. Näin toimien EU ssa hajaannus senkun vaan jatkuu.

Mihin muuten oikeastaan koko EU n hallinnolista himmeliä tarvitaan. Vapaakauppasopimuksiahan voidaan tehdä ilman isoa koneistoakin, ja joka maalla on jo valmis hallinto.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Tietenkin eteenpäin voisi päästä jollain tavalla, jos perustetaan sellaiset EU:n omat käsittelykeskukset, jotka ovat myös laadullisesti hyviä eivätkä mitään pika-arpajaispaikkoja sekä kehitetään Fontex oikeasti toimivaksi ja ulkorajavalvontaan kykeneväksi.

Toivoisin, ettei kirjoitustani lueta liian pikaisesti minkäänlaisin ideologisin silmälasein. Tässä on kyse Euroopasta, sen osana Suomesta ja monenlaisesta suuresta hädästä sekä valtavista elintasoeroista. Monisa maissa kantokyky on täysin ylitetty.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Yhteisvastuuhan on kirosana. Silti vain yhteisesti toimiva rajavalvonta, yhteiset kriteerit pakolaisille ja suhteellisuuteen perustuvat pakolaiskiintiöt EU-maiden kesken voisivat toimia pitkän päälle ja vaihtuvissa olosuhteissa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Pelimerkit ovat täysin selvät. Mikäli vaaleilla valitut edusmiehemme ja edusnaisemme eivät puolusta kantasuomalaisia, ei niitä puolusta kukaan muukaan.

Suomi-neito tuntuu jatkavan kiipeämistä takapuoli edellä puuhun. Puu ohenee tunnetusti latvaa lähestyttäessä ja kiipeämisnopeus on suurempi kuin puun kasvunopeus. Mitä korkeammalle neito pääsee, sitä kovempi on alaspäin tullessa rytinä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mites ne 30t jotka Ruotsista tuupattiin tänne..mitä Ruotsi näytti tuolloin,jos Venäjä näytti jotakin muistaanseni 1600 kanssa?

Toni Rintala

"Mites ne 30t jotka Ruotsista tuupattiin tänne.."

32t tuli 2015. 2016 reilut 5t ja 2017 reilut 4t. Tulijoita on ollut nyt kolmessa vuodessa noin 42t.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ei muuta asiaa..mitä Ruotsi tahtoi näyttää tuollaisella toiminnalla mielestäsi?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #17

Ruotsi halusi näyttää, miten Suomikin on aivan yhtä avuton valvomaan omaa valtioaluettaan ja suojautumaan sen väärinkäytöltä elinikäisen sosiaaliturvan tavoittelijoiden tulviessa maahan.

Ja Ruotsin pointti meni perille: vaikka Suomi olisi voinut Dublinin sopimuksen nojalla lajitella tulijat ensimmäisen EU:hun tulomaan mukaan ja passittaa kunkin sinne suojelun tarpeen selvittämistä varten, nuo 32 000 päätettiinkin tyhmyyksissään majoittaa, muonittaa ja vaatettaa tänne kantaväestön standardien mukaan ja tehdä kyseinen selvitys pitkän kaavan mukaan suomalaisten piikkiin ja jättää ylimielisesti kertomatta maksajille, mikä on lystin loppusumma (jota maksetaan yhä).

Siis Sipilän–Orpon hallitus osoitettiin julkisesti samanlaisiksi yhtä avuttomiksi ja kädettömiksi Dublin-sopimuspuoliksi ja Ruotsin moitteita pelkääviksi vellihousuiksi kuin ovat olleet ruotsalaiset itse. Eipä ole enää finnjäveleillä kanttia naureskella länsinaapurin islamisaatiolle kuten sitä ennen, ja Vantaalla on autojen polttoharrastuskin päässyt jo hyvään alkuun.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Ilmeisesti Sipilä myöntää jo suoraan, että kyse on invaasiosta, sillä Sipilä käytti perustettavista turvapaikkakeskuksista nimeä "maihinnousukeskus".

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sipila-siirto...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Normandian_maihinnousu

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

”Houston, meillä on ongelma.” Nämä ”maihinnousukeskukset” perustettaisiin siis vieraan valtion alueelle, johon EU:lla ei ole ”nokan koputtamista.” Turkissa Erdogan voitti vaalit ja voi sen perusteella laittaa vaikkapa ”vaihteen kakkoselle.”

Käyttäjän anneliseppala kuva
Anneli Seppala

Tällaista, Euroopan rajojen ulkopuolelle perustettavaa, keskustahan esm Halla-aho on esittänyt jo vuosia sitten ja vuosien ajan. Tähän asti Halla-aho on tuomittu rajusti rajuksi rasistiksi, joka ei välitä ihmisoikeuksista tuon taivaallista. Samaan hengenvetoon on huudettu, että nehän ovat KESKITYSleirejä, kuten aikoinaan natsi-Saksan tappoleirit.

Nytkö ne, perussuomalaisten jo kauan sitten esittämillä ja heidän esittämällään mallilla mahdollisesti perustettavat leirit, olisivatkin MAIHINNOUSUleirejä?
Malli on sama kuin perussuomalaisilla, mutta nimi sievistellään maihinnousuksi.

Kummallista on sekin, ettei Suomessa kukaan edes mainitse enää, että tämän ajatuksen takana jo kauan sitten Suomessa olivat perussuomalaiset. Nyt asia esitetään uutukaisena, oivallisena ideana, jonka ovat mukamas keksineet muutamat SIVISTYNEET Euroopan maat. Nyt malli siis kelpaa! Niinkö?

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Merkel saattaa olla Venäjän mantsurialainen kandidaatti, jonka tehtävä on tuhota EU sisältä päin? Huipulta käsin on helpointa toimia. ;)

Toimituksen poiminnat