Väinö Kuukka Maailman menoa liikkuvalla alustalla

Suomalaiset hinnoittelevat itsensä kaikilta markkinoilta

 

Jos lipun hinta ennen euroaikaa oli kolmekymmentä markkaa, rahalla sai sirkuksen. Tai ainakin istumapaikan näytöksestä. Museoihin, joissa oli "pari maitohinkkiä ja traktori", pääsi aikuinen kahdella markalla.

Nyt jokaiseen rompevarastoon aikuisen lippu on kahdeksan euroa ja lapsen viisi. On miltei sama, onko kyseessä siisti valtion museo vai jokin pikkukylän rompetori.

Koska perheeni joutuisi maksamaan keskimäärin 36 euroa kohteesta, joka on katsottu 10 minuutissa (lapset minuutissa), jätämme pitäjien maitohinkit väliin. Säästän rahani. Menköön lapset Louvreen, jonne muistaakseni alle 26-vuotiaat EU-kansalaiset pääsevät ilmaiseksi.

Vinkki intohimoisille museoiden ystäville. Museokortti kannattaa ostaa. Lapset voivat kuluttaa sillä aikaa vaikka jäätelöön, kun isi kulkee kuono hymyssä tutkimassa jotain tsaarinaikaisen tykin ruosteista lukkoa. Lisäksi annan toisen tipin, eikä sekään maksa mitään. Kun kuljette Ähtäriin katsomaan niitä Kiinan rauhanpandoja, pysähtykää Killinkoskella Wanhalla tehtaalla. Vapaa pääsy.

Hyvää lomaa kaikille suomalaisille ja ulkomaalaisille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomessa valtaosa kaikista hinnoista ja palveluista on veroja.

Suomi hirtti itsensä veroihinsa, joita ei voi myydä huonoilla kuorilla.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Markalla parilla sai aikoinnan kahvin, ja viisi markkaa kun raaski tuhlata niin sai pullankin mukaan. Suoraanhan nuo euroiksi "käännettiin".
Kahvin kate onkin huikea, parituhatta prosenttia minimissään.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Muistan, kun Tukholmassa 80-luvulla kauhistelimme 15 kruunun kahvia.

Juha Hämäläinen

#1. Meillä on niin heikko huoltosuhde eli älyttömästi elätettävia yhä harvempien työllä ja valtava julkinen hallinto. Toisaalta opuskelemme pitkään, teemme lyhyttä päivää ja jäämme aikaisin eläkkeelle, varsinkin sairaseläkkeelle.

Lopputulos ovat heikot palkat, korkeat verot, alhainen varallisuus ja kalliit hinnat. Ostovoima on heikko. Tämä kokonaisuus tosiaan kuristaa itse itsensä hengiltä. Sääli.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Meillä on niin heikko huoltosuhde eli älyttömästi elätettävia yhä harvempien työllä ja valtava julkinen hallinto. Toisaalta opuskelemme pitkään, teemme lyhyttä päivää ja jäämme aikaisin eläkkeelle, varsinkin sairaseläkkeelle".
Tuosta vuodatuksesta bongaan "valtava julkinen hallinto", mikäli se kattaa poliitikot, pakkoruotsin, tuulitukiaiset ja monta muutakin ns. yritystukea. Niitä poliitikot suunnittelevat lisäävänsä. Samoin poliitikkojen ja poliittisten virkamiesten määrää.
Sen sijaan koulutuksesta leikkaamista vierastan, vaikka hallituskin on sitä mieltä, että Suomi ei pärjää osaamisella, vaan halpatyövoimalla.
Moniko jää liian aikaisin sairaselääkkeelle ? Mikä olisi oikea aika ? Kuoleman jälkeen ?
Miksi leikata nuorista ja vanhoista ? Miksei leikata korruptiosta ?
http://jukkakleppalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Britanniassa kaikki sairaalaan hoitoon päässeet saavat museolipun kaupan päälle.
Koskee myös omaisia ja tuttavia.

Käyttäjän jarkkokohtala1 kuva
Jarkko Kohtala

Eilen käytiin pojan(10v.) kanssa Evolla erämaalammella onkimassa mustia ahvenia. Sen jälkeen retkeilyalueen tulipaikalla paistamassa eväsmakkarat ja juttelemassa mukavien ihmisten kanssa. Kivaa oli eikä kumpaankaan ollut pääsymaksua.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jokamiehenoikeus on osa suomalaiskansallista identiteettiä, jonka poliitikot mielellään myisivät muille maille vierahille. Siinä menisivät pohjavetemme kaupan päälle.

Viola Heistonen kirjoitti blogissaan, että seuraavat suursodat käydään vedestä.

Sitähän meillä ja erityisesti ruotsalaisilla piisaa. Itse asiassa Ruotsin järvissä taitaa olla makeaa vettä rutkasti enemmän kuin tuhansissa järvissämme. Toisin kuin lutakkomme, Ruotsin järvet ovat todella syviä. Vättern lienee jopa syvempi kuin Itämeri.

Monet keski-eurooppalaiset eivät voi ymmärtää sitä, että luontomme on kenen tahansa vapaasti hyödynnettävissä. Muualla Euroopassa aina joku omistaa maapläntin, jossa kulloinkin satut olemaan.

Ymmärrän kyllä pääsymaksut erilaisiin tapahtumiin, mutta pääsymaksu messuille, joissa sinulle yritetään markkinoida krääsää, menee yli ymmärryksen.

Sehän on aivan sama kuin maksaisit sisäänpääsymaksun paikalliseen S-markettiin.

Linnanmäki on oivaltanut markkinoinnin keskeiset periaatteet. Sinne sisäänpääsy ei maksa mitään. Maksat ainoastaan siitä mitä käytät. Useimmat käyttävät ja Linnanmäki kiittää.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Parasta kaikesta.

Toivottavasti suomalaisia järviä ja erämaita ei yhtiöitetä ja sitten myydä Cayman-saarille.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tursitihinnoittelusta tuli mieleeni markka-aikana 80-luvun loppupuolella, kun olin talvella Rovaniemellä, niin siellä myytiin järven jäällä hernekeitttoa kuumasta padasta hintaan 18 markkaa annos. Ostimme annokset ja pari amerikkalaista turistia kyseli meiltä maistuuko se hyvälä. Kehuimme sitä ja sitten he katsoivat hintaa todeten, että pitää jättää väliin, eihän tuohon hintaan siihen ole varaaa kuin suomalaisilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset