Väinö Kuukka Maailman menoa liikkuvalla alustalla

Venäjä tuki myös Bernie Sandersia

Kuuttatoista Venäjän kansalaista syytetään siitä, että he ovat esiintyneet Yhdysvaltain kansalaisina ja trollanneet Yhdysvaltain presidentinvaaleja. He ovat laittaneet someen Hillary Clintonista tuhansia ja tuhansia pilkkaviestejä ja huhuja ja tukeneet Bernie Sandersia ja Donald Trumpia.

"- - the groups operatives are alleged to have disparaged Hillary Clinton, Ted Cruz, and Marco Rubio, and used its influence to support Donald Trump and Bernie Sanders."

https://www.justice.gov/file/1035477/download

Muellerin syytteiden mukaan venäläiset maksoivat osallistumisesta poliittisiin tilaisuuksiin. Floridassa maksettiin Clintonia esittävän nuken sulkemisesta kuorma-auton lavalle rakennettuun häkkiin.

Garri Kasparov muistuttaa siitä, että Trumpia edeltänyt hallinto oli liian joustava, koska hyökkäys tapahtui sen aikana.

Trump's refusal to acknowledge Russian interference looks worse by the day. But has anyone asked Obama or his admin? They were in charge when all this was happening. His "flexibility" when Putin was attacking the US is damning of his judgment.

Vaalivaikuttamista oli nähtävillä jo vuonna 2012. Tätä ennen oli perattu illegaaleja. FBI pidätti vuonna 2010 kymmenen amerikkalaisina esiintyvää seurapiiri- ja vaikuttaja-agenttia.

Onko muuta uutta keksitty kuin hakkerit, someaktiivit ja kampanjarahvaaseen soluttautuminen? Bisnessuhteet ovat jo vanhempi, suorastaan ikiaikainen aspekti.

Divide et impera. Venäjällä tuskin on Yhdysvalloissa ollut muuta omaa lehmää kuin Venäjä itse. Suomalaisen median pitäisi terästyä näkemään kokonaiskuva, joka on pelottavampi kuin se, että kuljettaisiin jollain yksillä selkeästi tunnistettavilla vankkureilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset