Väinö Kuukka Maailman menoa liikkuvalla alustalla

Mikä infosotureilta jää toistuvasti huomaamatta?

On avattava silmät. 

Venäjän valeuutiset huomaamme, mutta onnistunein operaatio pyörii nenän edessä omien kavereiden sometileillä. Puoluekannasta riippumatta.

Liberaalin maailmankatsomuksen omaavan on vaikea ymmärtää vanhojen KGB-operatiivien perustamien ja vielä toimivien, usein muotoaan muuttaneiden järjestöjen vaikutusvaltaa Suomessa. Toinen jonkinlainen tabu on vasemmistoliiton ja joidenkin vihreiden yhteys vallankumousanarkisteihin. Kansallinen Vastarinta ja anarkistivallankumousliike ovat saman firman aliurakoitsijoita. Immoset on laitettu seipääseen; toisen kolon valaisu on aina yhtä hankalaa.

Äärivasemmisto on katutason operaatioissa vaikuttamisen toinen aisa. Nämä ovat itsestäänselvyyksiä, eivät mitään mielipideasioita.

Vaikka taistolaiset olivat vähemmistö, KGB synnytti useita järjestöjä. Aatteen hiivuttua Suomeen jäi verraten suuri vasemmistolainen keskiluokka. Nuorissa, syrjäytyneissä ja pettyneissä on tämän katutason vallankumouksen jatkuvuus. Vanhat taistolaisuuden teemat ovat toistuneet 2000-luvun yhteiskunnallisessa aktivismissa. Globaalin kapitalismin vastustaminen mielenosoituksin on tuttua nuortaistolaisuudesta, Samoin julkinen mielenosoitus Natoa vastaan.

Monet ympäristöaktivistit määrittelevät maailmankuvansa vasemmistolaiseksi. Nuortaistolaisten aikanaan aloittama opintopiiritoiminta on suhteellisen säännöllistä ainakin Maan ystävissä.

Vasemmistonuoret imevät tästä viiteryhmästä todella paljon vaikutteita. Isänmaallisuus on kirosana: jopa Suomen lippu on militantti. Päiväkotilaisten veteraanille tekemä postikortti voi saada aikaan raivoreaktion.

Nykyaikaa ymmärtääkseen pitää nähdä vanhat kaaret. Suomen Rauhanpuolustajat on Neuvostoliiton perustama järjestö, joka vastustaa Natoa mutta jolle idän aseet ovat rauhanaseita. Se tuki koko 1960-luvun aseellisten sissiliikkeiden toimintaa, jotka levittivät leniniläistä, eli sitä parempaa, imperialismia.

Suomen Rauhanpuolustajien sivuilta voi tänään lukea Oksana Tšelyševan juttuja siitä, miten Ukraina rikkoo tulitaukoa Itä-Ukrainassa tai pääkirjoittajan haluja hillitä informaatiosodan tutkijoita.

Suomen Rauhanpuolustajat ja Maan ystävät ovat osakkaina Voima Kustannus Oy:ssa, joka julkaisee Voima-lehteä. Se saa ministeriön tukea, kuten Suomen Rauhanpuolustajatkin. Samasta viiteryhmästä vielä kymmenen vuotta sitten nostettiin esiin Anna Politkovskaja ja Novaja Gazeta. Vuonna 2014 kaikki muuttui kertalaakista. Koko toimitus lähti kävelemään vedoten toimituksellisiin linjauksiin. Omistajan mukaan kyse oli rahasta.

Voima-lehden päätoimittaja on nyt akateemisten suomalaisten ikioma kotianarkisti, jonka voi viedä studioon ja jonka toimittamaa lehteä saa jakaa ministeriön tuella kouluissa.

Kun RT kirjoittaa valeuutisen, huomaamme sen. Mitä hemmetin turponeroutta on kirjoittaa siitä? Harvaa kiinnostaa lukea suurvallan MV-lehteä. Tuskin suomalaiset lukivat Pravdaakaan ennen kuin poliitikot sotien jälkeen kylmä rinki takamuksen silmässä alkoivat tutkia, moititaanko meitä. Nykyisin luemme Venäjän valeuutiset omista iltapäivälehdistä. Venäjän hävittäjät ovat superhävittäjiä ja heidän mooseksen ikäinen sukellusveneensä jättisukellusvene joka pimensi Itämeren taivaan.

Valeuutisista tehdään puolikuntoisia juttuja. Siellä lasketaan luikuria! Nyt CIA apuu ohjuksilla matkustajakoneita, nyt siellä kerrotaan, miten Suomessa kaapataan lapsia!

Suomalaiset eivät analysoi. He kirjoittavat itsestäänselvyyksiä, eivät pilko osiin ja katso mitä oikeasti näkyy. Puuttuu röyhkeys kumota omat vahvat sympatiat ja antipatiat. Eniten pelätään, että esiin tuleekin aivan yllättävä pärstä.

Nämäkin suomalaisen keskustelun varjonpuolet on varmasti hyvin tarkasti analysoitu muualla.

En tietenkään vähättele sisäpoliittisiin tarkoituksiin tehtyä valeuutisointia. Tiedämme, että venäläisille on vuosia syötetty negatiivisia juttuja kaikista reunamaista (Georgian syyttäminen öljy- ja kaasuvarkaaksi televisiossa alkoi heti Putinin ensimmäisellä presidenttikaudella). Idea on karkeasti sanoen siinä, että aluksi syöttö puree musikkatasolla, muutamassa vuodessa ollaan insinööritasolla ja vaaralliseksi peli muuttuu, kun duuman jäsenet Kremlin nurkilla alkavat kuunnella ja uskoa. Pallo heitetään johonkin presidentin omaan instituutioon aika pienestä piiristä. Instituutiot valjastavat muut ja tavallaan pallon heittäjä saa pyytämänsä kehityksen pöydälle aikanaan.

Jos älykkyysosamäärä on suurempi kuin opaskoiran, tuon asian tajuaa kyllä. Mutta missä se meille lukee? Tällaisessa marginaalisessa blogissa.

Lisäksi ei oikeasti haluta nähdä, mitä tapahtuu meidän kaduillamme.

Meidät harhautetaan tuijottamaan kolmeakymmentä natsia kuin valkoisia rekkoja Ukrainassa vuonna 2014. Samaan aikaan kehitetään toisenlaista vallankumousorganisaatiota piilossa.

Yhtä lailla kuin 612-marssilla on persuhtavaa väkeä, joka olettaa olevansa Suomen ja suomalaisuuden asialla, vasemmisto luulee olevansa solidaarisuuden, luonnon, rasisminvastaisuuden tai minkä nyt nyt hyvänsä myöskin hyvän oikean ja hyvän jutun perässä antaessaan vallankumousanarkisteille hiljaisen tukensa.

1) Kun natsit ovat kansallishenkisellä marssilla, saadaan suomalaisuus ja kansallismielisyys hävettäväksi asiaksi. Se on se tavoite. Kun saadaan journalistit ja sivistyneistö tuomitsemaan itsenäisyyspäiväkulkueeseen höynäytetyt, saadaan vielä laajempi vaikutus. Suomalaisuus on pyllystä. Perinteiset arvot ovat pyllystä.

Uudet antiarvot on istutettu.

2) Muutama vallankumoussoturi yllytetään iskemään kulkueeseen ja samalla vasemmiston pinnalla olevat ihmisarvot saadaan näyttämään huligaanien touhulta suomalaisuutta ja sankarivainajien kunnioittamista vastaan.

Vasemmiston liberaalit arvot nähdään liki maanpetturuusarvoina.

3) Kun yhteiskunta saadaan heilumaan, avataan pikkuhiljaa väylää sille vielä suuremmalle lupaukselle, joka tarjoaa "vakauden" kaikkea epävarmuutta vastaan ja jolle ollaan sitten kiitollisia.

Jostain voi olla iloinen. Media on ollut paremmin hereillä kuin koskaan, vaikka vasemmistoon suunnattu vierasperäinen vaikuttaminen on vieläkin turhaan tutkakatveessa. Alpakkatapahtuman järjestäjät jäivät kiinni valheesta, mutta valheesta moittiminen on pientä siihen verrattuna, että he yrittivät höynäyttää lapsia tunnetulle yhteenottoareenalle. Kremliä lähellä olevissa mielenosoituksissa on tavattu järjestettyjä spontaaneja yhteenottoja, joissa lapset on saatu peliin ja kuviin mukaan.

Suomen oikeuslaitoksen, Puolustusvoimien ja poliisin uskottavuus on kriittisen tärkeää. Itsenäisyyspäivän kuhinoissa poliisi voitti taas, tällä kerralla. Se kesti tuliset moitteet, ei vaihtanut kantaansa. Se oli oikeassa.

Uutta erää poliisia vastaan valmistellaan. Äärioikeisto on tehnyt varauksensa kulkueelleen vuodeksi 2018.  Anarkistit suunnittelevat myös seuraavaa itsenäisyyspäivää.

Vallankumousväki pohtii mahdollisuutta järjestää militanttia marssia samaan aikaan 612:n ja natsien kanssa mutta jossakin aivan muualla ja muistakin syistä kuin natsien vastustamiseksi. Samaan aikaan olisi ehkä ilmoitettu antifasistisista aktioista äärioikeistoa vastaan. "Riittäisikö koko maassa mellakkapoliiseja hallinnoimaan tällaista skenaariota?" pohtivat "vallankumoukselliset" jo uusien ohjeiden alla.

Kun kaikki poliisit ovat kiinni natseissa, takkutukissa ja sabotööreissä ja Helsingin kerma sisällä yhdessä rakennuksessa sotilas- ja poliisijohtoa myöten, ei tarvitse olla Ilkka Remes nähdäkseen, mitä näköaloja se tarjoaa.

Tämän vallankumousorganisaation sivuilla on linkit tunnettujen vasemmistopoliitikkojen, kuten Anna Kontulan ja Dan Koivulaakson blogeihin. Sylttytehtaalla on toimiva yhteys sekä äärioikeistoon että -vasemmistoon.

Erityisen tärkeää on saada sitä vaikutusta laajennettua lähimpään viiteryhmään. Kaikki vanhat järjestöt ovat jo olemassa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kotimainen viides kolonna pyörittää valtamedian toimittajia kuin sokeata poikaa risukossa – sehän näkyy selvästi mm. Uuden Suomen tavasta uutisoida alpakkagatea. Demonisoitavat "natsit" ovat kaikkialla, missä esitetään viittauksia suomalaiseen isänmaallisuuteen tai kansallismielisyyteen, ja toimittajat innokkaasti juonessa mukana. Mitään ulkomailla tapahtuvaa sama ei niinkään koske.

Asia muuttuu kertaluokkaa jännemmäksi, kun mukaan otetaan ulkopoliittinen ulottuvuus. Mikä onkaan julkisuusarvo ja poliittinen käyttöarvo toukokuussa järjestettävällä perinteisellä Kuolemattoman rykmentin tapahtumalla?

http://hannumononen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23683...

Infosodassa toimijoiden galleria muuttuu Suomessa yhä monimuotoisemmaksi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Kotimainen viides kolonna pyörittää valtamedian toimittajia kuin sokeata poikaa risukossa"

Voi tietysti arvuutella, kuinka moni heistä kuuluu siihen viidenteen kolonnaan ja kuinka moni pyöriteltäviin.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Median pitää luopua tarinateollisuudesta ja alkaa reilusti kertoa, mitä tapahtuu todella. Putkinäkö pois.

Tuo RUFI on varmaankin jo nähty.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Jos Suomessa todella on näin suuri viides kolonna, niin miten oikein olemme pysyttäytyneet Federaation ulkopuolella?

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Eihän tuo lainkaan suuri ole. Äänenpidolla yritetään saada samaan tulokseen pyrkivät päältä katsoen ristikkäiset viestit perille laajempiin kansanryhmiin ja muodostumaan se varsinainen viesti. Tätä voi verrata siihen, että värejä sekoittamalla etsitään uusi väri. Tätä tekstissä luonnostelen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Suomalaisuus tehtiin hävettäväksi jo paljon ennen..sitä kutsutaan edelleen suomettumiseksi. Katsos ei liian suomalainen saa olla vaan pitää olla ripaus länsinaapuria...silloin vasta on suomalainen.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Tämä oli harvinaisen ansiokas blogi. Tämä kiteytys kannattaa muistaa:
"Suomalaiset eivät analysoi. He kirjoittavat itsestäänselvyyksiä, eivät pilko osiin ja katso mitä oikeasti näkyy. Puuttuu röyhkeys kumota omat vahvat sympatiat ja antipatiat. Eniten pelätään, että esiin tuleekin aivan yllättävä pärstä."

Väinö Hirvelä

Itse olen tuore persu. En ymmärrä kaikkia pointteja ja viittauksia mutta todella hyvä tasapainoinen kirjoitus. Etenkin nautin näistä kohdista:

"Uudet antiarvot on istutettu."

"Vasemmiston liberaalit arvot nähdään liki maanpetturuusarvoina."

"3) Kun yhteiskunta saadaan heilumaan, avataan pikkuhiljaa väylää sille vielä suuremmalle lupaukselle, joka tarjoaa "vakauden" kaikkea epävarmuutta vastaan ja jolle ollaan sitten kiitollisia."

--
Näihin sekkkoihin törmään tosi paljon netissä. Natzit lupasi vakauden ensimmäisen maailmansodan ryöstö korvausten keskellä. Samoin kommunistit venäjällä.

Itsellänikin on teoria. 60-luvulla ryhmä seksuaalivähemistön edustajia ja Pocceja (people of color) marssivat jenkkilässä yliopistoon. He itkivät ja ruinasivat. Mainitsivat holocaustin, niin vietnamin sodan kuin orjuuttamisen unohtamatat että vielä hetki sitten homot joutui mielisairaalaan tai vankilaan.

he saivat sitten perustaa syöpäpesäkkeitä yliopistoon ihan vapaasti. tuli kriittistä rotuoppia ja naistutkimusta/sukupuolitutkimusta. Kaikilla näillä tieteenaloilla on yhteistä se, että ne on tarkoitettu istuttamaan väestöön antiarvot. Yliopistojen merkitystä ei voida vähätellä mitä tulee toimittajiin kuin myös pappeihin ja muihin älymystöön. Vasemmisto itkee että fasismi nousussa yhteiskunassa vaikka todellisuudessa vähintään 70% yliopisto opiskelijoista ovat liberaaleja vassareita ja opettajista varmaan vielä enemmän! Jotkut opettavat jopa kritiikittömästi marxilaista talousteoriaa mikä on aika kumma juttu kun heidän ideologiaansa kuuluu, että faktat on pahaa patriarkiaa ja vallassa olevien asettamia. Kaikki näkökulmat pitäsii olla teoriassa samanarvosiai silti Islam on jees. Kristinusko paskaa ja kommunismi kultaa. EI kuullosta kovin aidosti postmodernilta. Lähinnä älylliseltä epärehellisyydeltä.

Mitettikää tätä: intersektionaalinen feminismi on kommunismia solvellettuna kaikille elämän osaalueille (paitsi talouteen.) Siinä nähdään sortaja (eli Bourgeoisie) valkoinen mies joka oppressoi ja sortaa kaikkia muita vähemmistöryhmiä. Ihan kuin kommunismissa. Tarkoituksena on tuhota kaikki hierarkiat. Tässä suhteessa en ihmettelisi jos esim helsingin päätöksen jakaa ilmaista terveydenhoitoa paperittomille (eli laittomille myös rikollisille) tarkoitus olisi puhtaasti kriiseyttää suomen talous niin että EU voi vaatia lisää ja lisää "pakolaisia" ottamaan ja lopulta alkaakin kommunismi maistua samalla kuin hyvinvointiyhteiskunta murenee. Kommunismi ei tomi tämä on äärimmmäisen selvää jos asioita tutkii joten näen kehitysen mahdollisesti vaarallisena. Toivon, että olen väärässä.

Käyttäjän VeijoPaasonen kuva
Veijo Paasonen

Kannattaa tutustua tämän liberaalin media kirjoituksiin Libyassa Gaddafista ennen lännen sodanaloitusta.

Oli nuoria neitsyitä henkivartioina ja ettei sukurutsastakin. Kaikkea mistä raamattu varoittaa. Ei ihme että Stubb halusi mukaan tappamaan pahoja oikeamielisten vihollisia.

Medialle kelpaa kaikki mikä saa ihmiset klikkaamaan otsikoita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset