Väinö Kuukka Maailman menoa liikkuvalla alustalla

Verotietoja, salamurhia ja lahjoja

 

Verotiedot tulivat ennen kunnon lumia. Median ansaintalogiikka määrää katsomaan, mitä joku on tienannut. Naapurin tuloja voi mennä katsomaan verotoimiston päätteeltä tai vaikka soittaa toimistoon ja kysyä.

Joku koiranleuka ehdotti, että pitäisi julkistaa tasapuolisuuden vuoksi listat myös niistä, jotka tuovat vähiten yhteiseen pottiin, jolla tätä maata yritetään pitää pinnalla. Jotkut nimittäin maksavat ja paljon maksavatkin.

Ehdotus tuskin menee läpi.

Terveintä reagointia uutismaailmaan näkyy Twitterin hulvattomuuksissa. Kurkistetaanpa sinne.

Puolustusministeriön alaisuudessa on valtion turvallisuuskomitea, joka aloitti räväkästi toimintansa levittelemällä hahmotelmia, kun lehdistö pyysi. Kieli-ihmisenä toimittaja Jari Korkki on huomannut, että valtion turvallisuuskomitean nimi venäjäksi on Komitet gosudarstvennoi bezopasnosti (Комитет государственной безопасности) eli KGB. Saamani tiedon mukaan Supoa ei olla kuitenkaan muuttamassa Tsekaksi ainakaan vielä.

Monet ovat kiirehtineet kauhistelemaan ajatuspajan irtopaloja, sillä kaikki tietävät, että Suomessa ei vaaleihin tarvitse vaikuttaa. Meillä on ollut Kekkonen jo vuodesta 1956. Yhden kauden oli Ahtisaari mutta johan vetten sorsakin tietää, että äkkiä sellainen lännettäjä helkkariin linnasta vaappumasta. Pikkuisen saatettiin vaaleja ronkkia noin niin kuin ystävyyden ajan alussa, etenkin 1956, 1962 ja 1982. Vaaleihin vaikuttamassa huseerasi usein eversti Viktor Vladimirov, jonka päätoimi oli olla sabotaasi- ja salamurhaosaston päällikkö. Yksi epäonnistuminen tuli, kun lempiehdokkaan antabus petti. Näiden vuosikymmenten jälkeen kaikki kuitenkin sujuu ihan omalla painollaan, niin sanotulla fennovoimalla.

Meillä on vain kaupallisia kysymyksiä, joilla ei ole ulko- ja turvallisuuspoliittisia vaikutuksia. Emme voi aina tietää, minne tuuli mitäkin tavaraa kuljettaa. Kerran miliisi teki virka-apupyynnön tänne. Venäjällä on tehty yksi tuomarin salamurha suomalaisella kiväärillä. Selvisi, että aseen oli ostanut aikoinaan Unioninkadun Schröderiltä lutuinen herrasmiesdiplomaatti. Tutkinta lienee edelleen kesken.

Meillä ei tarvitse lääriä työkalupakin pohjia. Suomessa ei ole korruptiota, koska sitä ei täällä tarvita mihinkään eikä meihin samasta syystä tarvitse liiemmin vaikutella. Olihan Viktor-setäkin kaikkien tärkeiden ihmisten saunakaveri. Suomessa hän saunoi mutta välillä kävi muissa maissa muilla tehtävillä

Näistä riemukkaista jutuista vielä iloisempiin uutisiin. Ruotsalaiset ovat lahjoittaneet satavuotislahjan Suomelle: Hanasaaren rantaveteen nousi veistos suihkulaudalla tasapainoilevasta naisesta. Turvallisuusasiantuntija Arto Pulkki huomasi ironian täyttämillä silmillään kyseessä olevan ruotsalaisten hybridivaikutusyritys, jonka kohteena on kevään siika- ja kuhasaalis. Asia on varmistettu Venerannan asiantuntijoilta.

Näissä tunnelmissa aloittakaamme marraskuu. Muistakaa vaihtaa talvirenkaat. Vielä liukkaampia kelejä on edessä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset