Väinö Kuukka Maailman menoa liikkuvalla alustalla

Yhteisestä julkilausumasta uuteen sisällissotaan kolmessa päivässä

 

Laura Huhtasaari pilasi julkisuudessa itse allekirjoittamansa puoluejohtajien vetoomuksen tavoitteen. Sen tarkoitus oli vähentää yhteiskunnallista eripuraa. Puoluejohtajat moittivat Huhtasaaren puhetta, jossa hän tuomitsi terroristisen vihapuheen ja muistutti ”Euroopan islamisaatiosta”. Kotimaista vihapuhetta hän ei tuominnut. Viikonvaihteessa Twitter-maailma oli syvemmällä ”absurdistanissa” kuin koskaan. 

Se häropallo, mitä Suomen kansa on parina päivänä taas yhdessä pelannut, saisi Olginon vanhan trollitehtaan ylpeäksi mediatyönsä aikaansaannoksista.

Perussuomalaisten poliittinen vastapuoli alkoi keulia. Poliisi puhui koulujemme mahdollisuuksista terroristien hoivaamiseen saaden Juhana Vartiaiselta myönteistä tukea. Saamaansa kansalaispalautetta poliisi kutsui mölyksi. Dosentti Vesa Heikkinen lähti Kaarle Nordenstrengin jäljille ja vaati tutkimaan Laura Huhtasaaren viestin mahdollisen syytteen varalta. Suomessa ei saa vihjaista olemassa olevan islamistista vihapuhetta ja poliittista islamismia, sillä uudessa yhteisessä ”neuvostoliitossa” eli monikulttuurisuudessa ei ole juurikaan epäkohtia ja kaikki päättyy joka tapauksessa lopulliseen onneen. Eikä moskeijassa nyt ainakaan radikalisoiduta.

Olipa taas "herätetty keskustelua".

En pidä presidenttipelistä, kun vastapainona on kansakunnan eheys modernien vakavien ongelmien edessä. Huhtasaari on yksi alkuperäisen vetoomuksen allekirjoittajista, mutta ei aio hillitä äänestäjiensä raivoa. Eipä liiemmin puuttunut Soinikaan, kun oli aika kerätä jytkyä. Kuuluu pelin henkeen. Politiikkaa.

En pidä myöskään vihreiden uuden puheenjohtajan asenteesta, mikä näkyi Ylen ykkösaamun haastattelussa eilen. Viranomaisten työn sabotoiminen ei nimittäin ole ok.

Uskon, että puoluejohtajien vetoomus on suurimmalle osalle suomalaisista aivan mieleinen. Perussuomalaisille se ei kelpaa, ja heitä ärsyttävät kaikki tabut. Miksi suomalaisia pitää syyttää? Mikä helkkarin Tukholman syndrooma tässä on menossa? Suomessa on heidän mielestään aina aika ajoin tämä "totuudenmukainen kuva maailmasta", joka pitäisi nielaista kuin uistin. Siitä tulee myös vastareaktio. Vastareaktiota voi käyttää hyväkseen myös maan ulkopuolinen voima.

Poliisiammattikorkeakoulun Taposelle väittäisin, että Twitter on kovin hankala tiedotusformaatti. Siinä merkkien lyhyys ja lauantailisä korostuvat. Jos viesti ei mene perille, se ei ole vastaanottajan vika. Näin sunnuntain näkökulmasta itse asiaan totean, että peruskoulua käydään 16 ikävuoteen. Lapseen voi todellakin vaikuttaa positiivisesti. Kaikki suunnat ovat auki. Kehityspsykologisesti aikuiselle peruskoulu saman ikäisten joukossa on aivan väärä paikka a priori, radikalisoituneesta terroristista puhumattakaan. Vaihtoehdot ovat oikeasti tapauksesta riippuen jonkinlainen säilöönotto tai sitten luja aikuiskoulutuskeskus.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ei mitään hätää, kaikki järjestyy. Hallitus kieltää vihapuheet ja ministeriössä tutkitaan voisiko aikuiset panna pakkohoitoon löyhemmillä perusteilla.

Timo Heikkila

Mitä varten tuollaisia julkilausumia itsestäänselvistä asioista? - Ei ymmärrä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Pilaskiko vetoomuksen Huhtasaari vai pilasivatko sen puheenjohtajat leimaamalla Huhtasaaren puheenvuoron vihapuheeksi hyvin heppoisin perustein. Kas siinäpä kysymys. Huhtasaaren puheenvuoroa, jossa hän varoitti islamisaatiosta, voidaan kyllä pitää islam-kriittisenä, mutta vihapuheeksi leimaaminen on kovasti yliampuvaa. Pikemminkin tässä kävi niin, että puheenjohtajat vetivät maton julistuksensa alta tuolla käytännön tulkinnallaan. Se kun oli kuin suoraan suomettumisen pahimmilta päiviltä, jolloin mikä tahansa puheenvuoro, joka voitiin tulkita kritiikiksi Neuvostoliittoa kohtaan, leimattiin neuvostovastaisuudeksi. Vastaavasti vihapuheeksi näköjään voidaan leimata mikä tahansa puheenvuoro, joka ei kuulijaa miellytä. No, niin tai näin. Tehokkaampaa apua kuin hän nyt kollegoiltaan sai, Huhtasaari ei olisi voinut vaalikampanjalleen saada.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Samaa mieltä. Muut menivät sata lasissa miinaan reaktiossaan. Mopo alkoi keulia oikein huolellisesti. Toisaalta Huhtasaari käänsi kaiken syyn islamiin ja islamismiin, ei voinut mitenkään puhua suomalaisten (kannattajiensa) jyrkkyyksistä.

Hän kuitenkin allekirjoitti vetoomuksen.

Niko Sillanpää

Koko "vihapuhe"-horina on älyllisesti naurettavaa, vain taas yksi uusi lisäkerros "sorretun toiseuden" ja "sosiaalisen oikeudenmukaisuuden" ideologian erityissuojelussa.

Mielenkiintoista taasen on, miten länsimaisille valtavirran poliitikoille on liki mahdotonta puuttua "sorretun toiseuden" moralismiperustaiseen maahanmuuttoon siinä, missä he pystyvät kyllä leikkaamaan mistä tahansa muusta yhteiskunnallisesta asiasta, kuten koulutus, terveydenhuolto, infran ylläpito, turvallisuus, puolustus jne. Silloinkin, kun jotain puuttumista tapahtuu, tämä ulkoistetaan Itä-Euroopan maille valtavan määkimisen, itkun ja vikinän säestämänä tai Euroopan ulkopuolisille maille kuten Turkki. Olisi paljon rehellisempää todeta "sorretulle toiseudelle" suoraan, että ei, te ette ole tervetulleita tänne, oli jamanne mikä tahansa.

Miksi "sorrettu toiseus" oikeuksineen on länsimaissa niin helvetin pyhä lehmä, että siihen ei voi koskea, vaan vain palvoa ja tehdä sille uhrauksia?

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Ehkä tässä pyhässä lehmässä on kyse isommasta rahasta kuin osaamme kuvitella. Ihmiskauppa mahdollisesti ylittää laittoman huumekaupan maailman harmaassa kansantulossa. Koko homma aina lähtöalueelta mafian hoitaman vokin kautta Italiasta edelleen Brysselin päätösten kautta taakanjakoon ja Luona Oy:n vokkiin on aika suolainen ketju. Voi sotapakolaisparat, jotka ovat jääneet tämän shoppailun jalkoihin.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #8

Valtavasta varallisuuden uusjaosta tässä toki on kysymys monellakin tavalla. Mutta suurin osa tämän politiikan ajajista ei kyllä selvästikään ole taloudellisten hyötyjien joukossa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #9

"Mutta suurin osa tämän politiikan ajajista ei kyllä selvästikään ole taloudellisten hyötyjien joukossa".

Ei ehkä hyötyjien joukossa mutta hyötyjien vedätettävissä. Vähän niin kuin me nigerialaiskirjeisiin vastaajat.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka Vastaus kommenttiin #9

Ei varmaan pahemmin. Luona Oy:n hallituksessa istui ainakin vielä 2015 yksi entinen ja yksi nykyinen kansanedustaja. Luonan hallituksen puheenjohtajana oli silloin ex-sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen, joka siirtyi Baronan leipiin. Saattaa olla vieläkin.

Luonan muut hallituksen jäsenet olivat Baronan toimitusjohtaja Markus Oksa, kansanedustaja Sanna Lauslahti (kok), ex-kansanedustaja Ulpu Iivari (sd) ja ydinvoimayhtiö Fennovoiman entinen yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Pasi Natri. Natri on europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin (sd) puoliso.

Baronan tulos taisi olla vielä viime vuonna +225.

Mutta eivät he tätä ongelmaa ole varsinaisesti keksineet tietenkään.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Kun kuuntelee niin Huhtasaaren kuin Touko Aallonkin lausuntoja, niin voiko mikään vastuullinen puolue tehdä yhteistyötä kummankaan kanssa?

Niko Sillanpää

Miten määrittyy "vastuullinen puolue"?

Viime vuosina "vastuullisuutena" on kaupattu niin idioottimaisia politiikkoja mm. kokoomuksen Merkel-siiven toimesta, että kyseisen sanan sisältö alkaa olla epäselvä.

Ja tämä ei ole kommentaaria vihreistä tai persuista, vaan retoriikasta.

Toimituksen poiminnat