Väinö Kuukka Maailman menoa liikkuvalla alustalla

Ruskeasuon rasistinen mikroaaltouuni

Tänään Ruskeasuolla kärähti mikro.

Rakennuksessa sijaitsee maahanmuuttajille koulutuspalveluja tarjoava Axxel-keskus. Koulutuskeskuksessa oppituntia pitänyt kouluttaja kertoi HS:lle haistaneensa omituista hajua koulutuskeskuksen käytävältä. ”Kuin ruoka olisi palanut pohjaan”, kertoi opettaja. Pohjaanpalanut ruoka sai liikettä sihteeriin, joka alkoi juosta ympäriinsä, laittoi kaikki hälytykset päälle ja käski ihmisten juosta pois paikalta. Rakennukseen lähetettiin kymmenen pelastuslaitoksen sammutusyksikköä ja kaksi ensiapuyksikköä. Evakuoitujen mukana ulos siirtyi se, joka takuulla tiesi laittaneensa palaneen muoviastian roskikseen. On tietysti mahdollista, että hän ei ymmärtänyt, että mikä ihmeen häly tässä on menossa.

Pelastuslaitos ei missään vaiheessa painottanut tahallista tekoa. Sen teki poliisi huhujen perusteella.

Emme sulje ilkivallan mahdollisuutta vielä pois, mutta toisaalta mikään ei myöskään erityisesti viittaa siihen, kommentoi palomestari Vesa Hyvönen Helsingin pelastuslaitokselta.

Mutta poliisi oli saanut hyviä vinkkejä mestarillisen tutkinnan aloittamiseksi.

Hengitystä ärsyttävää ainetta on ehkä ruiskutettu tahallaan talossa sijaitsevan maahanmuuttajien kotoutuskeskuksen tiloihin, kertoi ylikomisario Jorma Makkonen poliisista. ”Mitään muuta järkevää syytä ei ole löydetty”, Makkonen sanoi HS:lle.

Poliisi olisi ehkä voinut keksiä ja hiukan paikkoja tutkimalla löytää muitakin syitä kuin vauhkoontuneiden evakuoitujen puheet. Niinhän se loppujen lopuksi tekikin, parin tunnin viiveellä. Mutta mopo oli jo keulinut. Iltalehdessä kommentoi talossa opiskeleva "silminnäkijä":

 70 prosenttia opiskelijoistamme on muslimeja. En vihjaa mihinkään, mutta kerrokset ja luokat ovat erittäin simppeleitä, keittiössä on vain jääkaappi, kahvinkeitin ja mikro: ei ollut mitään paikkaa, mistä kaasu olisi voinut vuotaa.

Monikin ajattelee, että pitäisi ensimmäisenä keskittyä opinnoissa siihen, millainen astia on mikronkestävä ja millainen ei.

Kello 14.20 löydettiin keittiöstä sulanut muoviastia, jossa oli palanutta ruokaa. Lehdet olivat vielä pitkään laukalla. Helsingin Sanomat kertoi vielä ennen kolmea tahallisesta kaasun sumuttamisesta. Ruokapalo pääsi kuitenkin yhteen kappaleeseen, joten juttu oli miltei tunnin ristiriitainen. Neljän jälkeen juttu korjattiin uuteen asuun sellaiseksi, jollainen sen olisi pitänyt olla alusta pitäen.

Minullakin on kerran kärähtänyt mikro. Otin astian kääreeseen ja vein ulos. Avasin ikkunat.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Asenteellisesta uutisoinnista tulikin pannukakku.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mistäs ne oikeat uutiset sitten löytyykään, Suomea koskevat uutiset?

Hommafoorumilta vai mv-lehdestä?

No tottakai :)

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Oletko sitä mieltä? Minusta toinen on vääristelevä nettisivusto ja toinen taas halla-aholaisten keskustelufoorumi eikä lainkaan uutistoimisto. Sanoma Oy on mediatalo. HS otetaan vakavasti, joten sitä voi ja pitääkin vähän ojentaa.

Niko Sillanpää

Päivemmällä HS:n toimittaja tiesi tapahtuman olleen "kaasuhyökkäys" ja terrorismia spekuloitiin. Juttu osoittautui pelkäksi vedätykseksi.

Nyt sitten Barcelonan terrori-iskun osalta HS:n toimittaja miettii Leena Malkin suulla, miten terrorismin pelko heikentää turvallisuutta ja miten oikea reaktio on kissavalokuvien postaaminen Twitteriin.

Miksi näin erilainen suhtautuminen tapahtumiin, eli siinä, missä sulaneesta elintarvikepakkauksesta yritetään leipoa terrori-iskua, todellista terrori-iskua vähätellään?

Vastaus löytyy tietenkin epäillyistä tekijöistä ja heidän motiiveistaan sekä uhreista.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ja YLE:n uutisissa viitattiin kahden "asiantuntijan" suulla "ajaahan äärioikeistolainkin väkijoukkoon esim. amerikassa"...

Mikä on Suomen asiantuntioiden taso ?

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

On se jännä kun "koneinsinööreille" mikro-aalto uuni on mysteeri toiminnan suhteen...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ja YLE:n uutisissa viitattiin kahden "asiantuntijan" suulla "ajaahan äärioikeistolainkin väkijoukkoon esim. amerikassa"..."

Kaiken lisäksi tuota sekasortoisessa tilanteessa mielijohteesta tehtyä tappoa väitettiin terrorismiksi. Selkeästi näkyvillä median systemaattinen läntisten arvojen alasajo sekä USA:ssa että Euroopassa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eikös ne ole rasisteja, jotka toivovat, että matuja kaasutettaisiin?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen
Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Psykoanalyytikko todellakin toteaisi, että ensimmäisenä kaasua ajatelleet ja siihen tarttuneet paljastivat salaisen haaveensa. Itse en uskalla siihen kouluttamattomana alkaa askarrella sysyyspsykologisilla kysymyksillä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Selitystä: herkkyys vähäisen keittiövahingon valeuutisointiin voinee kuvastaa toivetta siitä, miten asioiden olisi pitänyt olla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomalaisia halutaan syyllistää vaikka syitä ei olisi, Tampereella tapahtui pitseriapalo jossa maahanmuuttajien omistama pitseria paloi ja kolme viatonta suomalaista kuoli. Päivi Lipponen syytti välittömästi suomalaisia rasisteja syyllisiksi tuhopolttoon ja alkoi järjestää mielenosoitusmarssia rasismia vastaan. Paljastui että pitserian omistaja oli itse polttanut pitseriansa vakuutusrahojen toivossa. Sitten oltiin hiljaa, ketään ei syytetty mediassa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Lehdistö luonnollisesti päivittää ja oikaisee virheellisen uutisen ?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Aamulehdessä oli oikaisu, pikku-uutinen piilotettuna, kaasuiskusta ei siinä mainittu.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Meinasin itsekin kirjoittaa Puheenvuoron ko. aiheesta. Mielestäni on kummallista, että yksinkertainen pelastustehtävä pääkaupunkiseudulla saavuttaa pääuutisaiheen aseman, ihan tv-uutisista lähtien.

Tulee mieleen, että siellä Ylessä ja muissa medioissa jo hierottiin käsiä yhteen, että olisipa joku nutipää tehnyt tämän.

Mutta hyvä, ettei ollut tehnyt ja ettei kukaan loukkaantunut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset