Väinö Kuukka Maailman menoa liikkuvalla alustalla

Bottas, Leijonat ja Norma John suomalaisten käsittelyssä

Lyhyestä virsi kaunis. Kun Valtteri Bottas haki kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa tuntumaa uuteen kilpa-autoonsa ja oli kaksi kertaa "vasta" kolmas, urheilutoimittajat alkoivat sopuleina istuttaa häntä tukevasti alaspäin. Nyt taas he ylistävät. Saa nähdä, mitä seuraavaksi.

Leijonat löi EHT-turnauksessa 13 NHL-pelaajan Ruotsin, mutta se ei merkitse mitään, sillä eihän tällaisella joukkueella mitään tee, kun siinä ei ole NHL-pelaajia yhtä paljon kuin Ruotsilla. Ja Juhamatti Aaltonen vielä mukana. Montako maalia keväällä, häh!

Minusta tämä on kaunista suomalaisuutta. Puristetaan nyrkkiä taskussa, kun koko ajan on menossa katastrofaalisen väärin kaikki. Surkea Leijona-joukkue oli myös 2011 ja 2014. Silloin mielipide muuttui. Nyt voi käydä niin tai näin, ja sellaista peli on.

Yksi merkittävä poikkeus kuitenkin on. On joku, joka saa paremman etukäteiskäsittelyn. Euroviisuedustajamme. Suomi on hyvin usein ollut lehdissämme joko ennakkosuosikki tai ainakin yksi voittajaehdokkaista. Kisojen jälkeen ei sitten juuri repostella. Asia unohtuu.

Lordi ei ollut ihan vedonlyöntitoimistojen kärkisuosikki: sille povattiin kuitenkin viidettä sijaa. Jälkikäteen moni kertoi uskoneensa voittoon alusta alkaen. 

Bottasiinkin on lehdissä jo paljon uskottu alusta alkaen, heti Venäjän GP:n jälkeen. 

Saa nähdä, miten Leijonien käy. Tsemppiä nyt kumminkin ja ymmärrystä meille suomalaisille täällä Pohjantähden alla. On parempi voittaa 1-0 virheettömällä pelillä kuin voittaa joku Valko-Venäjä 6-3 ja tehdä virheitä, sillä niistä virheistä hyvät joukkueet tekevät maaleja. Se kuvio on nähty aika monta kertaa. Vaikka on ollut miten paljon "änäriä" jäällä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei kannata olla niin kireä.
Eihän se nyt mitenkään voi olla mahdollista että suomalainen voittaisi joka kerta formulakisat ja lätkämatsit, niin ja euroviisutkin vielä ... ja missikisat.

Kyllä se tärkein kisa olisi tuo kilpailukyvyssä kisaaminen, eli kiky- kisat. Siinä me suomalaiset ollaan huonoja, emmekä pärjää elleivät muut töpeksi, kuten vaikka saksalaiset ja ruotsalaiset. Onneksi ne on nyt alkaneet töpeksiä, joten Suomikin kai voi jotenkuten pärjätä.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Siittä taas mitään tuu. Tartti kuitenkin tilata taas kuukaudeksi 25,- eurolla urheilukanavia että näkee kuinka leijonia nöyryytetään. Ja terassitarpeita ajattelin hakea Byggmaxista kun ne lupaa palauttaa puolet ostohinnasta jos leijonat voittaa MM:n. Mutta ne mitään voita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset