Väinö Kuukka Maailman menoa liikkuvalla alustalla

SDP sai oppositiossa jatkoajan

Teen jollain aikavälillä kaikista puolueista pienen pakinan, jota ei tarvitse ottaa posliinivarpain. Aloitan demareista, koska heillä on tänään juhlapäivä. Tai jotain muuta.

Antti Rinteellä on hyvin vähän tekemistä SDP:n nousseen kannatuksen kanssa. Siitä huolimatta hän on vahva ennakkosuosikki puolueen johtoon. Hänen ei ole tarvinnut edes rehkiä. Juuri ennen äänestystä hän kehaisi käyneensä Hurstin leipäjonossa "antamassa toivoa ihmisille". Eiköhän se riitä jatkoon.

Tytti Tuppurainen on poliitikkona tunnollinen ja tehokas. Voisiko häntä kutsua maltilliseksi uudistajaksi? Hän on kotoisin sieltä päin, mistä eturivin poliitikkoja tuntuu ilmestyvän, Suomen kainalosta.

Timo Harakka on hauska ja fiksu. Vielä kun osaisi johtaa.

 

Millainen on SDP:n kannatus?

Valittiin kuka hyvänsä, SDP:n kannatus on saanut kaiken mahdollisen oppositiolisänsä, koska perussuomalaisia äänestäneet leikkauksiin pettyneet peruuttivat takaisin demareihin ainakin gallupeissa. Millään muulla puolueella kuin Suomen Keskustalla ei ole sellaista uskollista kannattajajoukkoa, joka kestää koplaukset, lautakasat ja nepotismit tai tässä hallituspuolueiden tapauksessa, pienet leikkaukset, joita siis eivät kestäneet ne, jotka nyt peruuttavat takaisin. On toki mahdollista, että tilanne silti muuttuu, kun on pakko se ääni oikeasti antaa. Mikään ei ole arvaamattomampi kuin piilopersu, joka on aivan varma siitä, että sekin pomo joka laittoi yt:n jälkeen linjastosta tekijämiehiä pihalle mutta ei uskaltanut koskea yhteenkään maahanmuuttajaan, äänestää SDP:tä.

 

SDP:n kasvot?

Rinne on vain yksi kasvo, kovin nykyaikainen hänkin. Hänestä tulevat mieleen näennäinen ammattiyhdistysmyönteisyys, VVO, korkeat vuokrat ja takuuvarmasti omat edut mutta myös asialinja politiikanteossa.

Tuppurainen on samaa kuin Urpilainenkin. He olisivat oikein hyviä kokoomuslaisia kosmeettisella silauksella SDP-ideologioita eli "arvoja", jotka rauhoittelevat omiatuntoja. Arvoihin kuuluvat EU-integraatio, positiivinen syrjintä, globalisaatio ja kannattajien vuoksi myös se, ettei näitä arvoja maksettaessa velkaa pelätä. Juuri tällaisia ehdokkaita pitää olla niille, joilla jääkaapissa on muutakin kuin valo ja jotka silti haluavat kiukutella Sipilän "kylmää oikeistopolitiikkaa" ja etsiä muka vaihtoehtoa.

Porvari sosiaalisella silauksella. Tällaisia akateemisesti koulutetuissa on paljon, ja he ovat loppujen lopuksi tuhoisimpia oikealle sosialidemokratialle, sillä he äänestävät joskus huomaamattaan poliitikoiksi naamioituneita kovia liike-elämän bulvaaneja, kosulttihuuman koukussa olevia.

Yksi esimerkki puolueesta puheenkuljettajien takana on siis lobbaridemari. Hän perustaa konsulttiyhtiön ja laulaa kenen tahansa maksajan lauluja mutta antaa sosiaalisia kommentteja Twitterissä tai muualla, jossa sitten puhutaan taas arvoista. Käytetään sydämiä ja ollaan helliä vaikka oikeasti ei olla. Tällainen pinkkidemari voi olla myös meppi, jonka mies häärii konsulttina. Rahaa voi lirua Baronasta, pakolaisista, mistä vain.

Mielenkiintoinen on myös kosmeettinen monikulttuurisuushimo, ilmeisesti näiden arvojen nimissä pokat ovat jääneet tarkemmin tutkimatta. SDP:llä on oikea herttavärisuora täydellisiä epäonnistumisia, joista Syyrian lelumies on vain yksi esimerkki. Sen rehellisen kurdin puolue taas heitti ulos, koska hän puhui totta liian suurella suulla.

 

Millainen SDP voisi olla?

Jos halostuomiojalainen 1970-lukuinen ideologia jäisi ja SDP muotoutuisi moderniksi työelämän hyvinvointipuolueeksi tavoitteenaan kestävä ja kannattava yritystoiminta ja palauttaisi kunniaan jotain vanhasta patrioottisesta asevelisosialismista, puolue saisi pysyvän suhdanteita kestävän korkean kannatuksen.

En usko näkeväni. Puolue on kokoomusviherpinkki korkeastikoulutettujen pärjääjen ykköspuolue ja sillä siisti. Kiineteistöpolitiikan keinottelija numero yksi pienellä kosmeettisella suvaitsevaisuuslisällä. Mutta kaikkea parasta sille silti vain.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Hyvin vähän oli Sipilälläkään Kepun kannatukseen syy.

Väyrynen nosti Kepun suosta Pressavaaleissa.
Kepu nosti kannatustaan tekemällä välikysymyksiä jopa omista aloituksistaan.
Lapsilisien leikkau ,kirj.jo hemikuussa-11 seur.hallitusohjelaan
"Leikkauslista-Sav.Sanomat
Opetus,koulut ym.aloitti kepu itse kuntauudistuksella ,USA McKinseyn oppien mukaan minkä edm.tilasi konsulttifirman USA .Johon kuului myös terveyspalvelu- uudistus.
STT/YLE/US
Vipit Sopi kepu hallitus -09-10 EU-maiden/IMF kanssa huom:EUvaltio Suomen puolesta.
VM/EU-asakirjat/TE/US

Ei siis puolue SDP eikä Urpilainen 42-158 muut puolueet.
Edes EVM vaan se sopi Kiviniemen hallituksen VM Katainen 17.5-11
jolloin myös vakuuksista sovittiin.
Lähde:
Valtioneuvosto/tiedotustilaisuus maaliskuu-11
EU-asiakirja/VM asiakirja/VM-Virkamies Hetemäki/Salmi jotka vakuuspaperit ja ehdot niihin teki.

Näin vedätetään kansaa.

JK aika mahdoton tehtä SDP-EU,elinkeinoelämä,MTK, 6 porvaripuoluetta.

Pekka Iiskonmaki

SDP Antti Rinteen johdolla nilkuttaa puolueiden keskisarjaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta.Altavastaajana tulee olemaan kaikki muutkin puolueet Kepu/kok/RKP ja EU/Elinkeinoelämän ajaamaa politiikkaa.
Eikö se nyt jo ole tullut selväksi -03-19?
Kepu-I
Kepu-II
Kok
Kepu Sipilä/kok

Toimituksen poiminnat